Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014
ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΕΛΑΜΨΕ Ο ΝΑΠΟΛΕΟΝΙ
Γκολ και θέαμα
Με τρία «μαφιόζικα» χτυπήματα από τον Στέφανο Ναπολεόνι και μία κεφαλιά - οβίδα του Τάσου Καραμάνου ο Ατρόμητος επιβλήθηκε με το... αγγλικό σκορ 4-3 του Αστέρα Τρίπολης και τον έπιασε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ιταλός στράικερ έκανε όργια στο γήπεδο του Περιστερίου, σημείωσε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του και στο τρίτο γκολ-ποίημα που πέτυχε όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκρότησε.
Το πανέμορφο γκολ του Ναπολεόνι, με κεφαλιά - ψαράκι
«Ολα ήταν τέλεια: Και τα γκολ και η νίκη. Περίμενα να έρθει αυτή η στιγμή, να πετύχω δηλαδή τρία γκολ, καθώς ήμουν άτυχος σε προηγούμενα παιχνίδια όπου είχα και τέσσερα δοκάρια», δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του: «Θέλαμε μία μεγάλη νίκη, ένα κλικ που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε με ηρεμία για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Ο Ατρόμητος έχει ανέβει επίπεδο κι ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι και η δική μου και της ομάδας μου».
Οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στη νίκη, παρά το τελικό 4-3. Στο 22' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 (Καραμάνος 18', Ναπολεόνι 22'), ο Πάρα μείωσε με πέναλτι στο 30' (το κέρδισε ο Μπαράλες από τον Φυτανίδη) και ακολούθησαν άλλα δύο γκολ του Ιταλού (44' και 55'). Ο Ατρόμητος έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το φινάλε ανήκει στον Αστέρα που μείωσε το σκορ με τους Μπαράλες (80') και Φερνάντες (90+2').
«Αυτό ήταν ένα δείγμα του δικού μου Ατρόμητου που θέλω να βλέπω. Πιστεύουν οι παίκτες μου στους εαυτούς μας. Ολη η ομάδα έκανε άμυνα κι επίθεση μαζί με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά που υποφέραμε», δήλωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ενώ ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης είπε: «Σίγουρα δεν είναι αυτός ο Αστέρας που είδαμε στο Περιστέρι. Ισως η ομάδα να έχει εξουθενωθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια».
Ατρόμητος: Τσενάμο, Κιβρακίδης, Ταυλαρίδης (38' λ.τρ. Λαζαρίδης), Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία (58' Δημούτσος), Αγκουαζί (65' λ.τρ. Μπάλλας), Ούμπιντες, Καραμάνος, Ναπολεόνι, Παπάζογλου.
Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Ουσέρο (75' Τσοκάνης), Πάρα (67' Νίκο Φερνάντες), Γιαννιώτας, Ρόλε (79' Μπακασέτας), Μπαράλες.
* Ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν ο μεγάλος άτυχος του χθεσινού αγώνα στο Περιστέρι. Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου υπέστη κάταγμα στα πλευρά και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 1,5 μήνα.