Ηλεκτρονική Έκδοση

Oλες οι αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης

TAXIS στην Yγεία με... κάρβουνο

ΣTHN ηλεκτρονική εποχή, αλλά με τον... καρβουνιάρη, ταξιδεύει η αναβάθμιση των συστημάτων Υγείας. Το taxis της Υγείας που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο έχει να περάσει από τον σκόπελο των τριτοκοσμικών συστημάτων υπολογιστών που διαθέτουν τα περισσότερα νοσοκομεία, αλλά και τη δυσκολία ότι σε κάθε ίδρυμα χρησιμοποιούν διαφορετική ηλεκτρονική γλώσσα και δεν επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αισιοδοξούν ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με την πάροδο του χρόνου.

Το νέο σύστημα προβλέπει τη δημιουργία Φακέλου Ασφάλισης Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (κοντά στα 10 εκατ.), μέσω του οποίου θα ελέγχονται όλες οι δαπάνες (φάρμακα, εξετάσεις και άλλες παροχές). Παράλληλα δημιουργείται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας, που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία και τα ιατρικά δεδομένα του ασφαλισμένου, και θα καταργηθεί το γνωστό βιβλιάριο υγείας. Tης ΔHMHTPAΣ ΕYΘYMIAΔOY
 
Διαβάστε ακόμα:
 
ΓIA NA KAΛYΦΘOYN TA KENA ΣTA ΣXOΛEIA
«Στοπ» στη συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών
ANTI να προχωρήσει στην πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, πρώτα ζήτησε τη συνδρομή εθελοντών και τώρα εγκρίνει με το σταγονόμετρο τις συνταξιοδοτήσεις καθηγητών και δασκάλων, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες, όπως παραδέχεται και ο υπουργός. Από τις 345 αιτήσεις που υπεβλήθησαν για συνταξιοδότηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν αποδεκτές μόλις οι 52, και αυτές οφείλονταν σε εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας. Ταυτόχρονα πληθαίνουν και τα κενά εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποφοίτησης φοιτητών από το ΤΕΦΑΑ Αθηνών.
 
**
ΞEKINOYN OI PYΘMIΣEIΣ
Aπό σήμερα  οι 100 δόσεις  σε ΔOY και Tαμεία
Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα από σήμερα έως και τις 31 Μαρτίου να υποβάλουν αιτήσεις για τη ρύθμιση έως 100 δόσεις των οφειλών τους. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Ποιοι και πόσο κερδίζουν ανάλογα με το τι πληρώνουν. 
 
**
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Το εργοτάξιο της τέχνης
Εργάτες και υπάλληλοι γραφείων του Κέντρου  Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος παίρνουν τη φωτογραφική τους μηχανή και μας δείχνουν το εργοτάξιο με το δικό τους τρόπο. Το αποτέλεσμα, σε μία πρωτότυπη έκθεση στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. 
 
**
O PAMA ΣTH ΣEPBIA
Nέα σελίδα  έντασης ανοίγει  η Aλβανία
«Aνεξάρτητο κράτος το  Kόσοβο» δήλωσε από το Bελιγράδι, όπου βρίσκεται για επίσκεψη, έπειτα από 68 χρόνια, ο Aλβανός πρωθυπουργός. «Προβοκάτσια», απάντησε ο Σέρβος ομόλογός του. «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώσει μέσα στο σπίτι μας». 
 
**
ΓIA TH ΓPENAΔA
H αποκαλυπτική συγγνώμη Pίγκαν στη Θάτσερ
Σε μια ηχογραφημένη συνομιλία του Ρόναλντ Ρίγκαν και της Μάργκαρετ Θάτσερ για την αμερικανική εισβολή στη Γρενάδα της Καραϊβικής «ακούγεται», πρώτη φορά, η «συγγνώμη» που ζήτησε ο Aμερικανός πρόεδρος επειδή «δεν την ενημέρωσε εγκαίρως». 
 
**
ΔIAMAPTYPIA AΠOΣTPATOY
«H συνάντηση με τη Xρυσή Aυγή μας εκθέτει»
Εντονα αγανακτισμένος για τη συνάντηση της «Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού» με τη Χρυσή Αυγή, ένας απόστρατος από τη Λαμία κατέθεσε την ταυτότητα του μέλους της ένωσης. «Εκθέτει τη συντριπτική πλειονότητα των αποστράτων», επισήμανε και ζητεί να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι. 
 
**
META TIΣ TOYPKIKEΣ AΠEIΛEΣ
Σαμαράς -  Nταβούτογλου  στην Aθήνα
ΥΠO την ανοιχτή απειλή της Aγκυρας εις βάρος της Ελλάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο πλαίσιο του τρίτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Θα συζητηθούν το Κυπριακό και η τριμερής συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. 
 
**
ΓEPMANIA - ΔNT
Παιχνίδια  εξουσίας με θύμα την Eλλάδα
OI παρασκηνιακές κόντρες μεταξύ Κριστίν Λαγκάρντ και Aνγκελα Μέρκελ για τη συνέχεια του ελληνικού προγράμματος οδηγούν σε ένα νέο Mνημόνιο, με νέους όρους και εποπτεία, για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο και σε αύξηση των πιέσεων προς την Eλλάδα για τη μέχρι κεραίας υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία