Ηλεκτρονική Έκδοση

Την επόμενη εβδομάδα το Πόθεν Έσχες του Γ. Καρατζαφέρη

Δεν παραιτείται ο Γ. Καρατζαφέρης

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο ότι υπάρχουν offshore εταιρείες ή αν τα ποσά που φαίνονται έχουν δηλωθεί, όπως αυτό του 1,65 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, σχετικάμε την υπόθεση του προέδρου του ΛΑΟΣ και τις υπό διερεύνηση καταγγελίες για εμπλοκή του στην αγορά των Super Puma.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα ο Γ. Καλαντζής, ανέφερε ακόμη πως όλα τα στοιχεία «έχουν τεθεί στους ορκωτούς λογιστές ως ερωτήσεις και την άλλη εβδομάδα θα έχουμε τελειώσει ως προς τον έλεγχο του πόθεν έσχες. Από εκεί και πέρα, δεν είναι δική μας δουλειά. Ο εισαγγελέας θα κρίνει»

Στην ερώτηση, αν πρέπει να αλλάξει στη συνταγματική αναθεώρηση ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, απάντησε: «Εκ των ων ουκ άνευ. Πρέπει να αλλάξει άμεσα ο νόμος και να είναι στην ατζέντα της αναθεώρησης αυτό. Δεν μπορεί να μην είναι (στις υπό αναθεώρηση διατάξεις) η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Υπενθυμίζεται πως στα χέρια του ανακριτή Διαφθοράς βρίσκεται πλέον η «καυτή» δικογραφία για την προμήθεια των τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma, το Δεκέμβριο του 2000, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο Γ. Καρατζαφέρης.

Στο μεταξύ, ο Γι'ωργος Καρατζαφέρης δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Δεν υποχωρώ, δεν υποτάσσομαι, δεν συμβιβάζομαι». Πρόσθεσε δε, ότι δεν ανατποκρίνονται στις προθέσεις του ερμηνείες που δόθηκαν ότι θα παραιτηθεί. «Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος. Τέλος, τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsroom enet

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
Διαφθορά
Εταιρείες Εξοπλιστικών Συστημάτων