Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διοικητής του Παίδων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, Χάρης Τομπούλογλου που συνελήφθη επ' αυτοφώρω, πέρυσι, να εισπράττει χρήματα από διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε συνεργασία με το Νοσοκομείο.

Με το υπ' αριθμ. 1940/2014 βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Χάρη Τομπούλογλου, καθώς και των δύο φερόμενων, σύμφωνα με τη δικογραφία, συνεργών του γιατρών, Στέφανου Μιχαλάκου και Χρήστου Τριανταφύλλου. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας.

Ο τότε διοικητής του “Αγλαΐα Κυριακού”, λίγο πριν την σύλληψη του, είχε βιντεοσκοπηθεί από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας να παίρνει και να βάζει στο παλτό του έναν κίτρινο φάκελο με 25.000 ευρώ. Τα χρήματα φέρεται να είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στη δικογραφία περιαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και βίντεο στα οποία ο Χ.Τομπούλογλου εμφανίζεται να ζητάει χρήματα και να απειλεί την εταιρεία ενώ αναφέρει ότι αν τον πληρώσουν θα φρόντιζε να τους «δώσει» και άλλο έργο.

Ο κ. Τομπούλογλου, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι το ποσό που έλαβε αφορούσε δωρεά στο Νοσοκομείο. Ο ίδιος είχε επίσης καταγγείλει ως παράνομο τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η έγκριση για την παρακολούθησή του, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του. Ο Άρειος Πάγος, όμως, όπως και το Συμβούλιο Εφετών είχαν απορρίψει τους ισχυρισμούς του.

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Δικαστικό ρεπορτάζ