Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Σάλλας: Έτοιμες οι τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο να αρχίσουν την εφαρμογή του νόμου για τα κόκκινα δάνεια, αμέσως μετά την ψήφισή του από τη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη.

O Μιχάλης Σάλλας ανέφερε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία μετά τα stress tests των τραπεζών, τα οποία χαρακτήρισε «πολύ επιτυχής εξέλιξη» και υποστήριξε ότι «ανοίγει το δρόμος για την χρηματοδότηση της Οικονομίας».  
 
Δήλωσε, επίσης, ότι συζητήθηκε η οικονομική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι με δεδομένο πως για το επόμενο έτος προβλέπεται ανάπτυξη της τάξης του 2 έως 3%, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.
 
Ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς είπε ότι συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.
 
Παράλληλα, τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70 χιλιάδων ή των 100 χιλιάδων ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.
 
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των τραπεζών Δημήτρης Ματζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική) και Χρήστος Μεγάλου (Eurobank).
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζα Πειραιώς
Κυβέρνηση
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Τράπεζες