Ηλεκτρονική Έκδοση

Βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο τον Μάρτιο

Οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας Βουλής στην Αίγυπτο θα στηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, είπε ο πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι σε αμερικανούς επιχειρηματίες που επισκέπτονται το Κάιρο, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Αν και ακόμη δεν έχει οριστεί η επίσημη ημερομηνία ο αιγύπτιος πρόεδρος φέρεται να είπε στους αμερικανούς επιχειρηματίες ότι θα προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία πριν από τη σημαντική οικονομική σύνοδο κορυφής του Μαρτίου, στην οποία η Αίγυπτος ελπίζει να προσελκύσει επενδύσεις, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Αλάα Γιουσέφ.
 
Ο εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής Μεντχάντ Ιντρίς ανέφερε ότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος για την προετοιμασία των εκλογών και αρνήθηκε να ορίσει πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. «Είμαστε ακόμα σε αναμονή για το νόμο που θα ορίσει τις εκλογικές περιφέρειες και οι προετοιμασίες για τις εκλογές είναι σε εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά. 
 
Βάσει του οδικού χάρτη που θεσπίστηκε μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι, οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο έπρεπε να διεξαχθούν μέχρι το Νοέμβριο του 2014, έξι μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον πρώην αρχηγό του στρατού Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, ύστερα από τρία χρόνια πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής.  
 
Οι επικριτές του Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι τον κατηγορούν ότι καθυστερεί τις βουλευτικές εκλογές για να εδραιώσει την εξουσία του. Χωρίς την παρουσία κοινοβουλίου, ο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι χρησιμοποιεί τη νομοθετική εξουσία του για να εισαγάγει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες.
 
Πηγές: Reuters και ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αίγυπτος