Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποινικές διώξεις κατά υπαλλήλων ΣΔΟΕ, ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ για εκβίαση επιχειρηματία

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για εκβίαση επιχειρηματία σε βάρος δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, ενός υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, την λογίστρια του επιχειρηματία, τον σύζυγό της - συνταξιούχο του υπουργείου Οικονομικών και τον γιο της, υπάλληλο στην ΤτΕ.

Οι έξι συλληφθέντες φέρονται να απαιτούσαν χρήματα από τον επιχειρηματία για να κλείσει ο φορολογικός έλεγχος χωρίς να του επιβληθεί υψηλό πρόστιμο. Κατηγορούνται για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, της εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ' επάγγελμα από κοινού και της άμεση συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.
 
Η δικογραφία ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτήσουν οι έξι κατηγορούμενοι. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. 
 
Οι τρεις εμπλεκόμενοι με το λογιστικό γραφείο, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήταν απλώς ενδιάμεσοι στη συναλλαγή χωρίς να έχουν άλλη ανάμειξη στην εκβίαση ή οικονομικό όφελος. Υποστηρίζουν ότι η συνεργασία τους με τον επιχειρηματία εκτείνεται σε βάθος 25ετίας και ότι απλώς ενημέρωσαν τον πελάτη τους, όταν έμαθαν από συγκατηγορούμενο τους υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ότι πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ