Έντυπη Έκδοση

Με την πλάτη στον τοίχο

Εντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Στο πλαίσιο αυτό η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να δείξει ότι δεν υπάρχει θέμα αναπροσαρμογής των αρχικών στόχων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για την τρέχουσα αξιολόγηση και η μετέπειτα συμφωνία με τους εταίρους για τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος αποτελούν ουσιαστικά ένα ενιαίο και αδιαίρετο πακέτο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώς το Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου και η παρουσίαση της ολοκληρωμένης συμφωνίας μέχρι την διαδικασία της προεδρικής εκλογής, η οποία και «θα τεθεί στην κρίση των πολιτών». Το δίλημμα κατά τη Χαριλάου Τρικούπη παραμένει ή «συμφωνημένη λύση εξόδου από το μνημόνιο με ασφάλεια και αλλαγής σελίδας ή για επιστροφή στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια» κατά τον τρόπο που είχε θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ζήτημα μετά την προχτεσινή σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Ρήγας έσπευσε πάντως να κλείσει σενάρια που οδηγούν σε ερμηνείες πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «δεν αναφέρθηκε ούτε σε δημοψήφισμα ούτε σε επίσπευση εκλογών» (βήμα fm) και πως θέση του ΠΑΣΟΚ παραμένει η προκήρυξη εκλογών μόνο εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι δεν ανοίγουν η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ εμφανίζονται καθησυχαστικοί για το ασφαλιστικό σημειώνοντας ότι «οι όποιες αλλαγές θα είναι διοικητικού χαρακτήρα».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
Οι «κόκκινες» γραμμές της τρόικας