Έντυπη Έκδοση

...αλλά και της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων

Η εκκρεμότητα με τα «κόκκινα» δάνεια και η πίεση της τρόικας για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς εξακολουθούν να αποτελούν πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως η τροπολογία Δένδια για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη - Πέμπτη χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και πως δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο στη χθεσινή σύσκεψη.

Ο Μιχ. Σάλλας Ο Μιχ. Σάλλας  Μέχρι τότε βέβαια μπορεί να γίνουν πολλά. Από την πλευρά του υπουργού Αμυνας πλέον Νίκου Δένδια πάντως αντιμετώπισαν ως «δικαίωση» τη δήλωση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα ότι συμφωνεί απόλυτα με την τροπολογία και πως οι τράπεζες είναι έτοιμες να εφαρμόσουν τη ρύθμιση όταν ψηφιστεί.

Οσον αφορά στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, η τρόικα ζητά δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει οριζόντια ρύθμιση και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσαν εν τω μεταξύ χθες στη νέα τους συνάντηση στο Μαξίμου τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με στόχο να διασφαλίσουν τη συμφωνία τους για παράταση του σημερινού καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και να έχουν ένα επιχείρημα απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών.

«Το τραπεζικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται να κάνει πλειστηριασμούς των μικρών και μεσαίων ακινήτων πρώτης κατοικίας, για τα νοικοκυριά τα οποία είναι φτωχά ή μεσαία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Πλειστηριασμοί
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Δάνεια
Τράπεζες
Κύριο θέμα
«Φύλακες» της πρώτης κατοικίας