Έντυπη Έκδοση

* ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Ποιος τολμά να με διαγράψει;»

Τροχιοδεικτικές βολές προς τη Χαριλάου Τρικούπη ρίχνει ο Γιώργος Παπανδρέου, επιχειρώντας να βάλει τέλος σε σενάρια τα οποία κυκλοφορούν και ξεκινούν από τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης, φτάνοντας έως και τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, όμως, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βάζει τέλος και σε άλλου είδους σενάρια που διατυπώνονταν ως «σκέψεις» ή «ευσεβείς πόθοι» για μια συνάντηση μεταξύ Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου και αποδίδονταν σε εισηγήσεις που δεχόταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Μάλιστα στον απόηχο της πρώτης συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, από την οποία έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτά τα σενάρια συνοδεύονταν με δηλώσεις στενών συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου όπως του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Τάκη Ρήγα, που δήλωνε ότι μια συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών θα έδινε ένα καλό μήνυμα, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σημείωνε ότι ο κόσμος θέλει την ενότητα.

Σ' αυτό το πλαίσιο ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσω του γραφείου Τύπου του και του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου, σχολίασε ότι «οι όποιες πληροφορίες περί "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" και "πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων" δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει», καταλήγοντας πως στη Χαριλάου Τρικούπη «θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να προσθέτουν αντί να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν - και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα».

Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, φροντίζοντας ταυτόχρονα να αποστασιοποιείται όχι μόνο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και από σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στη σημερινή ηγεσία του κόμματος και εμφανίζονται ως εκφραστές των απόψεων του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου, σε αντίθεση με άλλους, δεν διαθέτει "κολλητούς", "ομάδες" και "φράξιες". Μιλά με όλους, δεν εντέλλει και δεν αποθαρρύνει κανέναν, είτε να εκφράσει τις απόψεις του, είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Ολοι έχουν την ευθύνη όσων λένε και όσων πράττουν. Είναι προφανές ότι κάποιοι συμφωνούν με τις απόψεις του και κάποιοι διαφωνούν - τίποτα πέραν αυτού».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ