Έντυπη Έκδοση

Εκδήλωση μνήμης με έκπληξη στον Ολάντ

Ενα ελαφρύ επιβατικό αεροπλάνο που τραβούσε ένα πανό που έγραφε «Ολάντ, παραιτήσου» πέταξε χθες νωρίς το μεσημέρι στη Βόρεια Γαλλία πάνω από ένα μνημείο αφιερωμένο στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος επρόκειτο να εγκαινιάσει.

«Ολάντ παραιτήσου» έγραφε το πανό που «πέταξε» πάνω από μνημείο του Α' Παγκοσμίου Πόλεμου «Ολάντ παραιτήσου» έγραφε το πανό που «πέταξε» πάνω από μνημείο του Α' Παγκοσμίου Πόλεμου Το μικρό αεροπλάνο πέταξε πάνω από το μνημείο τραβώντας ένα μαύρο πανό στο οποίο ήταν γραμμένο με άσπρα γράμματα «www.Hollande.demission.fr» και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή από ένα ελικόπτερο των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία ανέλαβε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο επικεφαλής μιας ομάδας που έχει το όνομα «Ολάντ, παραιτήσου», ο Νταβίντ Βαν Εμερλρίκ, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2013 κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ο οποίος θεσμοθετήθηκε επί της προεδρίας του Ολάντ.Η χθεσινή του ενέργεια προκάλεσε πολλές επικρίσεις στο Twitter.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, αφού πρωτοστάτησε στην παραδοσιακή τελετή για την Ημέρα της Εκεχειρίας στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, επρόκειτο στη συνέχεια να μεταβεί στη Νοτρ-Νταμ-ντε-Λορέτ, στο μεγαλύτερο γαλλικό, στρατιωτικό κοιμητήριο. Εκεί θα εγκαινίαζε το «Δαχτυλίδι της μνήμης», ένα μνημείο σε σχήμα δαχτυλιδιού στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα των περίπου 580.000 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς να αναφέρεται η θρησκεία ή η εθνικότητά τους. Με τα εγκαίνια του μνημείου αυτού επρόκειτο και να ολοκληρωθούν οι τελετές μνήμης που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στη Γαλλία για να σηματοδοτήσουν τα εκατό χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

Στο Λονδίνο, μια θάλασσα από... κόκκινες παπαρούνες γέμισε τον εμβληματικό Πύργο του Λονδίνου σε ένα φόρο τιμής στους 800.000 βρετανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή του κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χρ. Δ.

(ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, EUROPAPRESS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
Γαλλία
Ματιές στον κόσμο