Έντυπη Έκδοση

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ

Στο εδώλιο τον στέλνει το φακελάκι των 25.000

Στο εδώλιο για«φακελάκι» ύψους 25.000 ευρώ θα καθίσει, τελικά, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων, Χάρης Τομπούλογλου, ζήτησε μίζα από διαφημιστική εταιρεία, ώστε να συνεχιστεί η σύμβασή της με το «Αγλαΐα Κυριακού» Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων, Χάρης Τομπούλογλου, ζήτησε μίζα από διαφημιστική εταιρεία, ώστε να συνεχιστεί η σύμβασή της με το «Αγλαΐα Κυριακού» Μαζί του, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1940/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, θα βρίσκονται με την ιδιότητα του κατηγορουμένου και δύο γιατροί, ο Στέφανος Μιχαλάκος και ο Χρήστος Τριανταφύλλου, αντιμέτωποι κατά περίσταση με τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας.

Ανάμεσα στα στοιχεία, που καταγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, είναι και το περιβόητο βίντεο από κρυφή κάμερα του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο ο κατηγορούμενος πρώην διοικητής του νοσοκομείου εμφανίζεται να λαμβάνει και να βάζει σε εσωτερική τσέπη του παλτού του έναν κίτρινο φάκελο, όπου μέσα βρίσκονταν 25.000 ευρώ. Κατά το κατηγορητήριο, το ποσό αυτό αποτελούσε τη μίζα που ζήτησε να λάβει ο Χάρης Τομπούλογλου από διαφημιστική εταιρεία, προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το Αγλαΐα Κυριακού. Παραμονή Χριστουγέννων του 2013, πραγματοποιείται η επ' αυτοφώρω σύλληψή του, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίζονται και τα προσημειωμένα χρήματα που του είχαν δοθεί, ενώ ο Χ. Τομπούλογλου διαγράφηκε αυτομάτως από τα μητρώα της Ν.Δ. για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, καταγράφονται οι διάλογοι του κατηγορούμενου πρώην διοικητή και του προέδρου του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank, Τάσου Γκιάτη, που παρέδωσε το ποσό σε συνεννόηση με τις αρχές. Σε αυτούς ο Χ. Τομπούλογλου εμφανίζεται να λέει: «Εγώ δεν είμαι ο μ...ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω το διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ, και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές του μήνα σε Α.Τ. της περιοχής του. Ο ίδιος έκανε λόγο για «σκευωρία», υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα, που εντόπισαν οι αρχές, ήταν δωρεά για το νοσοκομείο, αφού «οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι' αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Δικαιοσύνη
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Εισαγγελικές έρευνες
Δικαστικό ρεπορτάζ