Έντυπη Έκδοση

Σύλληψη 6 ατόμων για εκβιασμό

Δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ένας υπάλληλος της Τραπέζης της Ελλάδος, ένας συνταξιούχος του υπουργείου Οικονομικών και η λογίστρια σύζυγός του συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. επειδή ζήτησαν μεγάλο ποσό από επιχειρηματία προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβάλουν υψηλά πρόστιμα.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση με οικοδομικές εργασίες στον Πειραιά, κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ότι μέσω της 68χρονης λογίστριας οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τού ζήτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην του επιβάλουν υψηλά πρόστιμα.

Ο επιχειρηματίας

Η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος γνωστοποιήθηκε στον επιχειρηματία, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του 74χρονου συζύγου της (συνταξιούχου υπάλληλου του ΥΠΟΙΚ) και του 43χρονου γιου τους, υπαλλήλου της Τραπέζης της Ελλάδος.

Τις επόμενες ημέρες το ποσό συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ, ωστόσο ύστερα από διαπραγματεύσεις της 68χρονης έπεσε στις 50.000 ευρώ. Το πρωί της Τρίτης ο 43χρονος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένο ραντεβού, 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο 43χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη της μητέρας του, του συζύγου της, του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος -σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού, των δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, της 52χρονης και του 44χρονου, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Εις βάρος των 6 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για τα κακουργήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της εκβίασης με απειλή βλάβης επιχείρησης, καθώς και για το πλημμέλημα της άμεσης συνέργειας σε αυτά. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται τις κατηγορίες.

Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Αστυνομικό ρεπορτάζ
ΣΔΟΕ