Έντυπη Έκδοση

Τα «Κλεμμένα Ονειρα» καλούνται να βγάλουν το φίδι...

Η χαμένη τιμή του άλλοτε κραταιού δελτίου ειδήσεων της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, τελικά είναι δύσκολο να ξαναβρεθεί, παρά τις αλλαγές και τις απομακρύνσεις. Κι έτσι σε ένα μήνα περίπου θα αποδειχτεί για μια ακόμη φορά πόσο ρόλο παίζει τελικά το lead in για την επιτυχία των ειδήσεων των 8 ή είναι απλά αστικός μύθος.

Ολα αυτά βέβαια σχετικά με το «ανανεωμένο» δελτίο ειδήσεων του MEGA που για να «σωθεί» χρειάστηκε να φύγουν από την ενεργό δράση πρώτα η Ολγα Τρέμη (υπέβαλλε την παραίτηση της τον Ιούλιο, στα τελειώματα της προηγούμενη σεζόν) και ακολούθως μετά από 10 χρόνια στο τιμόνι των ειδήσεων των 8 και πρόσφατα (πριν από ένα μήνα) ο μακροβιότερος Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι ενώ η «ανανέωση» με την μορφή της Μαρίας Σαράφογλου αποδεικνύεται μέρα με την μέρα «λίγη» για να σηκώσει το βάρος του δελτίου και να του φέρει πίσω το χαμένο κύρος και τα χαμένα νούμερα βεβαίως βεβαίως, η εύκολη λύση που αποφασίστηκε -μάλλον εκ των ενόντων- είναι να αλλάξει άμεσα το lead in.

Εκανε 35άρια

Ετσι επιστρατεύονται νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε τα ευπώλητα «Κλεμμένα όνειρα» που θα επιστρέψουν στην ζώνη των 7 στο καθημερινό πρόγραμμα του MEGA για να αντικαταστήσουν το «Ονειρο ήταν» που τρώει τη σκόνη του «Μπρούσκο» και φέρνει πλέον σταθερά την πρωτιά στο δελτίο του ΑΝΤ1.

Με ένα τρέιλερ υπερπαραγωγή (μάλλον ανώτερο της ίδιας της σειράς) και με υποβλητική μουσική υπόκρουση με την επιλογή μιας από τις γνωστότερες σουίτες του Μπαχ (τι τραβάνε κι αυτοί οι προκλασσικοί) το κανάλι προαναγγέλει ένα μήνα νωρίτερα την επιστροφή της σειράς που έκανε 35άρια είτε πριν είτε μετά τις ειδήσεις.

Στο μεταξύ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στην πραγματική πηγή του προβλήματος που είναι βέβαια το ίδιο το δελτίο. Μάλλον για νέους σχολιαστές, κάνουν περισσότερο λόγο οι πληροφορίες και όχι για αλλαγή της κεντρικής παρουσιάστριας, τουλάχιστον για την ώρα.

Μ' αυτά και μ' αυτά είναι φανερός ο πανικός στο επιτελείο του καναλιού της Μεσογείων, αφού τίποτα δεν πάει όπως το είχαν υπολογήσει και υπάρχει ο κίνδυνος ο επί χρόνια πρώτος και με διαφορά σταθμός να τερματίσει όχι στη δεύτερη, αλλά στην τρίτη θέση, με τη φόρα που έχει πάρει τελευταία ο ALPHA.

Το ένα θέμα είναι λοιπόν να δούμε τι θα φέρει σε πραγματικούς αριθμούς στο κανάλι η επιστροφή των «Κλεμμένων Ονείρων» κι αν θα ανεβάσει τα ποσοστά του δελτίου ή θα πρέπει να αναζητηθούν άμεσα πιο ριζικές λύσεις που σ' αυτή τη φάση φοβούνται προφανώς να αποφασίσουν άμεσα οι μέτοχοι του πολύπαθου πλέον καναλιού. Ντ. Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Τηλεοπτικοί σταθμοί
Τηλεόραση