Έντυπη Έκδοση

Βιομηχανία μηνύσεων από χρυσαυγίτες

Σήμερα εκδικάζεται, έπειτα από αναβολή, η μήνυση του Αριστοτέλη Λάγιου εναντίον του Θανάση Κούρκουλα, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό», με την κατηγορία ότι ο δεύτερος καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων οι οποίοι τον τραυμάτισαν και τον έκλεψαν, κοντά στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, τον Μάιο του 2009.

Εκδικάζεται η μήνυση του Αρ. Λάγιου εναντίον του Θ. Κούρκουλα, μέλους της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» Εκδικάζεται η μήνυση του Αρ. Λάγιου εναντίον του Θ. Κούρκουλα, μέλους της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» Ενδιαφέρον είναι ότι ο Αρ. Λάγιος αρχικά υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Ενα μήνα αργότερα υπέβαλε συμπληρωματική μήνυση, υποστηρίζοντας ότι τον αναγνώρισε, όταν τον είδε σε μία τηλεοπτική εκπομπή.

Εκείνη την περίοδο, που υπεβλήθη και η μήνυση, οι ακροδεξιές ομάδες προσπαθούσαν να εγκατασταθούν στην πολύπαθη πλατεία. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Μαΐου στον Αγιο Παντελεήμονα είχε σημειωθεί επίθεση εναντίον αντιρατσιστικών οργανώσεων και φορέων από «αγανακτισμένους κατοίκους», ακυρώνοντας την προγραμματισμένη εκδήλωση που θα γινόταν στην πλατεία. Την επόμενη μέρα έβαλαν και λουκέτο στην παιδική χαρά. Την Κυριακή λοιπόν, 24η Μαΐου, όπως καταγγέλλει ο Αριστοτέλης Λάγιος, δέχθηκε επίθεση στις 10.30 το βράδυ, στην πλατεία.

Ο Θαν. Κούρκουλας υποστηρίζει στην «Ε» ότι «βρισκόμουν σε συνέλευση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών μέχρι τις 11 το βράδυ. Και η πολιτική μου δράση γίνεται στο φως της ημέρας». Αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον του, λέει ότι «με έχουν στοχοποιήσει επειδή η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» συμμετείχε στην διοργάνωση των εκδηλώσεων στον Αγιο Παντελεήμονα. Είχα δεχθεί επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα μέσα από την επίσημη ιστιοσελίδα της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αριστοτέλης Λάγιος «μέσω του Διαδικτύου υποστήριζε ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή. Φωτογραφιζόταν μάλιστα κρατώντας μαχαίρια, περίπου 30 εκατοστών. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι στη διάρκεια της επίθεσης, του είχαν κλέψει το πτυσσόμενο κλομπ. Αλλά δεν αναφέρεται στον λόγο που βρισκόταν στον Αγιο Παντελεήμονα. Υποστηρίζει μόνο ότι είναι κάτοικος Μπραχαμίου και βγήκε για να πάρει τσιγάρα...»

Πάντως, στη μήνυση που κατέθεσε αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι ο Θανάσης Κούρκουλας είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας προφανώς ότι είναι επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη περίοδο είχε στηθεί από μέρους μελών της Χρυσής Αυγής μια ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων εναντίον προσώπων και οργανώσεων, οι οποίοι αντιδρούσαν στον κίνδυνο να μετατραπεί σε άβατο της Χρυσής Αυγής το αθηναϊκό κέντρο.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Δικαστικό ρεπορτάζ
Προσφυγές/Μηνύσεις
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις
Αστυνομικό ρεπορτάζ