Έντυπη Έκδοση

Ο ισοβίτης κρυβόταν σε σκήτες οχτώ χρόνια

Σε σκήτες του Αγίου Ορους κρυβόταν ένας 48χρονος φυγόποινος, με καταδίκη τρις ισόβια και κάτι χρόνια. Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Καρυών που τον εντόπισαν να φοράει ενδυμασία δόκιμου μοναχού, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ περιφερόταν επί 8 χρόνια στην Αθωνική Πολιτεία.

Ζούσε στη δύσβατη περιοχή «Κερασιά», της Σκήτης της Αγίας Αννας, και συμπεριφερόταν ως μοναχός, ενώ εις βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά 13 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το Δημόσιο κ.ά., σύμφωνα με την αστυνομία. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε είναι τρις ισόβια, 9 έτη, 67 μήνες, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 22.420 ευρώ.

Το 2011, ο 48χρονος καταδικάστηκε, μαζί με δύο υπαλλήλους του δήμου κι έναν εφοριακό της ΔΟΥ Δάφνης, για απάτη, πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση, από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως ελεγκτής εσόδων - εξόδων στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού, όπου οι οικονομικοί επιθεωρητές διαπίστωσαν έλλειμμα ύψους 9 εκατ. ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1996-2001, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την αστυνομία.

Αστυνομικοί τον οδήγησαν χθες στον Εισαγγελέα Γνωμοδοτήσεων Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον παρέπεμψε στην Εισαγγελία Αθηνών.

Β. ΠΑΠ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Αστυνομικό ρεπορτάζ