Έντυπη Έκδοση

Εκτός γραμμής

Ο δράκος των γηπέδων

Ο Τσεντ Εβανς έμεινε 2,5 χρόνια στη φυλακή. Βγήκε, αλλά ουδέποτε δήλωσε μεταμέλεια. «Δεν το βίασα το κορίτσι, το ήθελε κι εκείνη το σεξ», επιμένει. Το δικαστήριο έκρινε ότι η 19xρoνη κοπέλα παραήταν μεθυσμένη για να συναινέσει σε οτιδήποτε όταν κλείστηκε σ' ένα δωμάτιο με δύο νταβραντισμένους νεαρούς ποδοσφαιριστές. «Κάθειρξη πέντε ετών για βιασμό», ήταν η ετυμηγορία. Ο Εβανς συνέχισε τον αγώνα του μέσα από το κελί. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, ενάμιση χρόνο μετά τον εγκλεισμό του, προσέλαβε άλλους δικηγόρους και ζήτησε την αναψηλάφιση της υπόθεσης. Θα το κυνηγήσει και τώρα, μολονότι αποφυλακίστηκε. «Επιθυμώ πάνω απ' όλα να καθαρίσω το όνομά μου», εξήγησε. «Και να το αφαιρέσω από τους καταλόγους με τους σεσημασμένους του Τμήματος Ηθών».

Λευκή, αθώα περιστερά

Εάν ο 26χρονος Εβανς δικαιωθεί, θα διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίων λιρών. Και θα παραδοθεί στην κοινωνία των γηπέδων καθαρός ως λευκή περιστερά! Πριν την καταδίκη του, είχε ισχυρό συμβόλαιο με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την ερυθρόλευκη στολή της οποίας πέτυχε 48 γκολ σε 113 εμφανίσεις. Επελέγη στην κορυφαία ενδεκάδα της 3ης κατηγορίας της Αγγλίας για την περίοδο 2011-12, μέτρησε 13 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της Ουαλλίας, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο του Στιούαρτ Πιρς για την Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Το χατ-τρικ που πέτυχε μπροστά στα μάτια του εθνικού προπονητή πολλαπλασίασε τις πιθανότητές του, αλλά ο πέλεκυς του δικαστή τις εκμηδένισε μεμιάς. Οταν άναψε η Φλόγα των Αγώνων του Λονδίνου, ο Εβανς μετρούσε ήδη τρεις μήνες στα σίδερα.

Ισόβιος εξοστρακισμός

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν τον ξέχασε. Ο πρόεδρος Κέβιν ΜακΚέιμπ και ο προπονητής Νάιτζελ Κλαφ, της γνωστής οικογενείας, πήγαν και τον είδαν στη φυλακή τον περασμένο Απρίλιο. «Συζητήσαμε μαζί του την πιθανότητα επιστροφής στην ομάδα», ομολόγησαν στους διψασμένους για σκάνδαλα δημοσιογράφους. «Θα είναι ένα σπάνιο προνόμιο για μένα αυτή η δεύτερη ευκαιρία. Δέχθηκα ένα οδυνηρό μάθημα και θα πορευθώ με ταπεινοφροσύνη», δήλωσε ο ίδιος. Αλλά η κοινή γνώμη δεν συγχωρεί τόσο εύκολα. Το ψήφισμα που απαιτεί τον ισόβιο εξοστρακισμό του από τον σύλλογο συγκέντρωσε ήδη 167.000 υπογραφές. Η οργή ξεχειλίζει από τις γραμμές: «Θα είναι βαθιά προσβολή και ράπισμα για όλες τις γυναίκες που υπέφεραν στα χέρια κάποιου αδίστακτου βιαστή». Δεν θα ανοίξει εύκολα αυτή η πόρτα. Νικ.α.π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Εκτός γραμμής