Έντυπη Έκδοση

Ο υπουργός πάει... κόντρα στο κατεστημένο

Ο Ανδριανός κρέμασε στα... μανταλάκια την ΕΠΟ, που δεν έχει φορολογική ενημερότητα, την ώρα ακριβώς που μαίνεται το σκάνδαλο με τις πλαστές ενημερότητες (φορολογικές και ασφαλιστικές) των ΠΑΕ και στην επιφάνεια βγαίνουν καθημερινά γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούσε το σύστημα εξουσίας του ποδοσφαίρου. «Πληροφορήθηκα ότι λόγω οφειλών της ΕΠΟ σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών, οι οποίες υπερβαίνουν τις 800.000 ευρώ και της συνεπακόλουθης αδυναμίας της Ομοσπονδίας να λάβει φορολογική ενημερότητα, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην εκταμίευση και διάθεση των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ.

Ο Γιάννης Ανδριανός Ο Γιάννης Ανδριανός Κατόπιν αυτού, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει η εκταμίευση των χρημάτων, δεδομένου του κινδύνου να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό, εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας συγκυρίας που καθιστά αδιανόητη την απώλεια κάθε επιχορήγησης προς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα προς τα Σωματεία που αποτελούν τα κύτταρά του». Τάδε αναφέρονται σε επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, που δημοσιοποιήθηκε το πρωί, για να απαντήσει η ΕΠΟ αργότερα, πως «ο κ. Ανδριανός ενημερώθηκε υπηρεσιακώς στις 13.40, ότι το πρόσκαιρο πρόβλημα διευθετήθηκε και, ως εκ τούτου, ουδείς λόγος καθυστέρησης υφίσταται, πλέον, για την εκταμίευση των χρημάτων της επιχορήγησης». Φυσικά στηλιτεύεται «η επικοινωνιακού χαρακτήρα τακτική της ανάρτησης στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ προχθεσινής επιστολής του κ. Ανδριανού, το περιεχόμενο της οποίας, μάλιστα, είχε ζητηθεί από την Ομοσπονδία να μην δημοσιοποιηθεί». Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ήταν η τελευταία λέξη από Μαρούσι μεριά: «Η επιστολή του υφυπουργού προς την ΕΠΟ απεστάλη μέσω της κανονικής οδού, πρωτοκολλημένη, χωρίς ένδειξη περί τήρησης απορρήτου ή εμπιστευτικότητας. Τέτοιου είδους δήθεν "συμφωνίες" είναι απολύτως αδιανόητες».

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ο κ. Ανδριανός αποφάσισε έστω και καθυστερημένα να εναντιωθεί στο κατεστημένο και να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι; Ή απλώς κόπτεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους; Να μοιράσει δηλαδή λεφτά στα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν χιλιάδες ψήφους; Ιδωμεν...

Α. Μπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Αθλητικά παρασκήνια