Έντυπη Έκδοση

Τσάμπα μάγκες

Είσαι τώρα εσύ φοβερός αναρχικός, ε; Ωραία. Δε σηκώνεις μύγα στο αντικαπιταλιστικό σπαθί σου, έχες κολλήσει τα αναρχόσημά σου, τα 'χεις ρίξει τα μπουκάλια σου στους μπάτσους και τις μάπες σου στα φασισταριά. Τα πράγματα για σένα είναι άσπρο - μαύρο: ενδιάμεσες αποχρώσεις δεν υπάρχουν.

 Ή θα είναι κάποιος μαζί σου, ή θα είναι εναντίον σου. Δεν έχεις φίλους, έχεις συντρόφους, είσαι ζηλωτής. Η δημοκρατία, η κουβέντα, το ναι μεν αλλά, η μετριοπάθεια, η περίσκεψη - όλα αυτά είναι για τους προσκυνημένους, για τα αγελαία ζώα, που το μόνο που διεκδικούν είναι περισσότερα λεφτά για να καταναλώνουν τα σκουπίδια του συστήματος. Είναι για όλα αυτά τα ζόμπι που σέρνονται πίσω από τον κάθε εργοδότη, τον κάθε πολιτικό, την κάθε ομάδα, γι' αυτούς που χάσκουν με τα λαμπερά σούργελα της τιβί ή τα «εναλλακτικά» free press, όπως η Athens Voice, που «μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει την κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στην ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες», όπως λέει στην αναλυσάρα της η Αντικαπιταλιστική Ομάδα Αναρχικής Δράσης «Μαύρες Κυριακές - Κόκκινες Νύχτες», που έβαλε μπουρλότο στα γραφεία της εφημερίδας.

Ωραία. Να σου πω κάτι; Θεωρητικά, έχεις κάποιο δίκιο - αλλά το χάνεις, διότι καίγοντας τα γραφεία μιας εφημερίδας, ένα πράγμα αποδεικνύεις σίγουρα: πως τελικά δεν είσαι μάγκας. Και να σου πω γιατί; Επειδή καίγοντας την Athens Voice την κάνεις ηρωίδα, βρε ηλίθιε. Γιατί η δική σου «μικρή εμπρηστική παρέμβαση» της δίνει το φωτοστέφανο της οσιομάρτυρος, που αγίασε αγωνιζομένη για την ελεύθερη πληροφόρηση, κ.λπ., κ.λπ., κάτι σαν Ζαν ντ' Αρκ, ας πούμε, αλλά στο πιο τρέντι. Τους έκανες μάγκες, τους έδωσες προστιθέμενη αξία, και αν δεν το κατάλαβες ακόμα, είσαι επικίνδυνα κρετίνος, γιατί οι σκέψεις δεν πυρπολούνται - ούτε αυτό το ξέρεις; Μπες στο Ιντερνετ και γκούγκλαρε «κάψιμο βιβλίων από τους ναζί», κι εκεί θα δεις, μεγάλε επανασταταρά μου, πως οι ιδέες δεν καίγονται. Ο μόνος τρόπος για να πολεμήσεις τις ιδέες της Athens Voice, θα ήταν να βγάλεις εσύ (εσύ κι οι Μαύρες Νύχτες σου με τις Κόκκινες Κυριακές και τις Μπορντό Δευτέρες, ή κάπως έτσι, σόρι, αλλά είναι αδύνατον να συγκρατήσω τον τίτλο) ένα έντυπο, στο οποίο να τηn ξεσκίζεις, να τη ξετινάζεις αυτή τη «φυλλάδα». Που να διαβάζεται όμως και από άλλους αυτό το έντυπο, πλην των συντρόφων σου της Εγχρωμης Εβδομάδας. Μπορείς να το κάνεις αυτό; Είσαι μάγκας. Δεν μπορείς; Είσαι τσάμπα μάγκας, κι όχι μόνο αυτό, είσαι ένας ανεστραμμένος χρυσαυγίτης, ένας μπάτσος από την ανάποδη - εάν δεν έκανες ό,τι έκανες, όλοι αυτοί δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Αυτά τα ολίγα. Και σκέψου την επόμενη δράση σου - το Σύστημα και οι τσάτσοι του πάρτι κάνουν με τις «μικρές εμπρηστικές σου παρεμβάσεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Τελεία. και ΠΑΥΛΑ-