Ηλεκτρονική Έκδοση

Βενιζέλος: Θα προλάβουμε το χρονοδιάγραμμα

Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Διαβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα με τη τρόικα, συμπλήρωσε όμως ότι αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει «κλίμα συναίνεσης και σταθερότητας στο εσωτερικό, που στηρίζει την οικονομία και προστατεύει τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι στόχος ήταν να εντοπιστούν "τα οφέλη από τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος να περάσουν στην οικονομία και την κοινωνία, στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία και στα νοικοκυριά" ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι πλέον θα λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, τα προβλήματα επενδύσεων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αλλά και προβλήματα κοινωνικά.

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είπε ότι προφανώς το τραπεζικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται να κάνει πλειστηριασμούς των μικρών και μεσαίων ακινήτων πρώτης κατοικίας, για τα νοικοκυριά τα οποία είναι φτωχά ή μεσαία.

Ερωτηθείς τέλος εάν το ασφαλιστικό είναι στην συζήτηση απάντησε ότι είναι μόνο για διοικητικού χαρακτήρα θέματα, όχι για την ουσία που αφορά τον συνταξιούχο και πρόσθεσε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Τρόικα
Μνημόνιο