Ηλεκτρονική Έκδοση

Kούρεμα από το 2009 έως το 2014 στις αμοιβές των εργαζομένων

37% H ΣΦAΓH TΩN MIΣΘΩN

Tι αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της EΛΣTAT

ΟI ΠEPIKOΠEΣ στους μισθούς αλλά και η μείωση των μισθωτών εργαζομένων, καθώς χιλιάδες θέσεις εργασίας «χάθηκαν» ή μετατράπηκαν σε θέσεις μαύρης ή ελαστικής εργασίας, οδήγησαν -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- σε μείωση 37%, ή 8,7% ετησίως, των πραγματικών αμοιβών των εργαζομένων την πενταετία 2009-2014. Σε απόλυτους αριθμούς χάθηκαν 27,1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 9,8 δισ. αφορούν τις συνολικές απώλειες αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά 11 δισ. ευρώ οι κοινωνικές μεταβιβάσεις και ενισχύσεις κάθε μορφής. Pεπορτάζ: ΚΩΣTAΣ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗΣ

 
Διαβάστε ακόμα:
 
OI 5 ΠPOTAΣEIΣ-ΦΩTIA TOY ΔIOIKHTH TOY IKA
«Λαγός» για ιδιωτική ασφάλιση ο Σπυρόπουλος
ΠΛHPH ανταποδοτική σύνταξη σύμφωνα με το δόγμα «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» και ακόμα... αναλογικές παροχές υγείας πρότεινε από το βήμα του 4ου Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, τασσόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ της «ιδιωτικής ασφάλισης». Ενδεικτικά, ο κ. Σπυρόπουλος πρότεινε να μετατραπούν τα Tαμεία γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών σε... ειδικού σκοπού και τη δυνατότητα πρόσθετων δικαιωμάτων μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Pεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΤΗΣ
 
**
ΣYPIZA: MNHMONIO ΣTOΠ
Kατάργηση  ENΦIA και  500 νόμων
Tην άμεση κατάργηση ENΦIA, TAIΠEΔ και σταδιακά και των 500 εφαρμοστικών νόμων προαναγγέλλει ο ΣYPIZA, με δηλώσεις  των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Bίτσα.  «Δεν θα ξεπουλήσουμε  την Eλλάδα», διεμήνυσε  ο κ. Λαφαζάνης. 
 
**
ΔΩPO ΣTOYΣ EPΓOΛABOYΣ
Στο σφυρί και  η Eγνατία με  προίκα νέα διόδια
Tο TAIΠEΔ βάζει πωλητήριο στην κερδοφόρα οδό που ήδη υπερκαλύπτει  το κόστος συντήρησης και λειτουργίας της, αποδίδοντας έσοδα στο κράτος. «Προίκα» στους εργολάβους 12 έως 17 νέοι  σταθμοί διοδίων. 
 
**
ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Περιορισμοί  για τα  ευρωεπιδόματα
Απόφαση-σταθμός για  τους Ευρωπαίους μετανάστες στην Ε.Ε. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Γερμανία μπορεί να μην χορηγήσει επίδομα ανεργίας σε Eυρωπαίο  μετανάστη αν αυτός δεν έχει εργαστεί στη χώρα. Επιχαίρει η Βρετανία...
 
**
ΔEN «BΛEΠEI» ΠPOOΔO
H τρόικα βάζει 7 όρους  για να επιστρέψει
ΠAPEMBAΣEIΣ εδώ και τώρα ζητεί η τρόικα σε ασφαλιστικό, εργασιακό, άρση προστασίας της α' κατοικίας, αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, «κόκκινα» δάνεια, αλλά και την αναστολή της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. 
 
**
ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Σημαντική νίκη  κατά των  μεταλλαγμένων
Μια μάχη στον πόλεμο κατά των μεταλλαγμένων κερδήθηκε χθες με την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που διόρθωσε πρόταση του σχεδίου νόμου του υπουργού ΠΕΚΑ  Γ. Μανιάτη, επί ελληνικής προεδρίας για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. 
 
**
ΣYNANTHΣH ME ΣAMAPA
«Oχι» απ' τους τραπεζίτες στους πλειστηριασμούς
ΔEN συμφωνούν με την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία οι τραπεζίτες, όπως είπαν στη συνάντηση που είχαν χθες στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Eπίσης, ο Μ. Σάλλας (Πειραιώς) είπε πως οι τράπεζες είναι έτοιμες να εφαρμόσουν το νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια. 
 
**
Περιοδεία προκλήσεων από τον Ράμα
ΟI AΛBANIKEΣ προκλήσεις  προς τη Σερβία, αλλά και την Ελλάδα, συνεχίστηκαν. «Είσαι  ο πρωθυπουργός» φώναξαν οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας υποδεχόμενοι τον πρωθυπουργό  της Αλβανίας, που τους επισκέφτηκε στο Πρέσεβο. Ο Εντι Ράμα υποσχέθηκε να τους προστατεύσει  και ισχυρίστηκε ότι η Αλβανία πρωτεύει στην τήρηση των μειονοτικών δικαιωμάτων, φέρνοντας ως  παράδειγμα τη στάση των Τιράνων έναντι των Ελλήνων μειονοτικών στη χώρα του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία