Ηλεκτρονική Έκδοση

Αμερικανικές επιδρομές κατά της Αλ Κάιντα στο νότο

Υεμένη: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση εναντίον Σιιτών

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτών στην πόλη Ράντα της κεντρικής Υεμένης, σύμφωνα με πηγές του στρατού και των φυλών.

Φωτογραφία αρχείου (EPA/YAHYA ARHAB) Φωτογραφία αρχείου (EPA/YAHYA ARHAB)

Στόχος της επίθεσης ήταν το σπίτι αρχηγού φυλής, συμμάχου σιιτών πολιτοφυλάκων, διευκρίνισε μία από τις πηγές, προσθέτοντας ότι πολλοί μαχητές του σιιτικού κινήματος Χούτι, βρίσκονταν στο σημείο αυτό τη στιγμή της επίθεσης.
 
Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι πρόκειται για την ισχυρότερη έκρηξη που έχει συγκλονίσει την πόλη αυτή της επαρχίας Μπάιντα, μετά την άφιξη σιιτών μαχητών Χούτι τον Οκτώβριο.
 
Κάτοικοι δήλωσαν ότι η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την πόλη, όπου κατοικούν Σουνίτες και Σιίτες.
 
Οι σιίτες μαχητές Χούτι, αφού πήραν το έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά στις 21 Σεπτεμβρίου, επεκτείνουν τη ζώνη επιρροής τους προς τη δυτική και νότια Υεμένη.
 
Στη Ράντα βρίσκονται δυνάμεις της Αλ Κάιντα, με τις οποίες συμμάχησαν σουνιτικές φυλές, προσπαθώντας να καταδιώξουν τους σιίτες πολιτοφύλακες.
 
Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση εναντίον σιιτών μαχητών το Σάββατο, με δεκάδες νεκρούς.
 
Αμερικανικές επιδρομές κατά της Αλ Κάιντα
 
Το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης ανακοίνωσε ότι επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το πρωί της Τετάρτης στο νότο προκάλεσε το θάνατο επτά μελών της Αλ Κάιντα.
 
Στόχος της αεροπορικής επίθεσης, σύμφωνα με μέλος φυλής, ήταν  «συνάντηση κάτω από τα δέντρα» μελών της Αλ Κάιντα, κοντά στην τοποθεσία 'Αζαν στην επαρχία Σάμπουα. 
 
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν άλλες δύο επιδρομές τη νύχτα στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με πηγές των φυλών, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ  

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Υεμένη