Έντυπη Έκδοση

Ανδριανός για ΕΠΟ: Δεν κάνω συμφωνίες

«Εγώ δεν κάνω συμφωνίες»! Ξεκάθαρος ο Γιάννης Ανδριανός τοποθετήθηκε με αυτόν τον τρόπο στη διένεξη με την ΕΠΟ σχετικά με την επιχορήγηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, η οποία έχει παγώσει.

«Η Ομοσπονδία όφειλε να έχει λειτουργήσει, δεδομένου πως η διαδικασία εκταμίευσης έχει δρόμο. Αν δεν βιαστεί, υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβει, οπότε τα χρήματα για τα σωματεία θα χαθούν» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην «Ε».

Το... μερτικό, που αναλογεί σε κάθε σωματείο, πλησιάζει τα 500 ευρώ, ποσόν που σε επίπεδο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ειδικά στην περιφέρεια, μπορεί να λύσει εκκρεμή προβλήματα μηνών.

Η ΕΠΟ, όπως έγινε γνωστό, άργησε να κινήσει την διαδικασία, επειδή δεν ήταν ενήμερη φορολογικά λόγω χρέους 856.000 ευρώ προς το ασφαλιστικό ταμείο των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την αθλητική νομοθεσία, η Ομοσπονδία υποχρεούται να καταβάλει παγίως το 10% των εσόδων της από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων της Εθνικής ομάδας και του κυπέλλου υπέρ της ασφάλειας των αστυνομικών, πράγμα το οποίο δεν έπραξε.

Γιατί; Οπως αποκαλύφθηκε, ο μέχρι πρότινος νομικός της σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης, είχε εισηγηθεί να μην καλύπτεται η υποχρέωση αυτή: «Μην το πληρώνετε»!

Οταν έπεσε βαριά η... καμπάνα και το χρέος εκτινάχτηκε, η ΕΠΟ αναγκάστηκε να κάνει διακανονισμό, δίνοντας προκαταβολή 140.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 40.000 μηνιαίως.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΠΟ
Υπουργείο Αθλητισμού