Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιδρούν οι δικαστές για τα ψαλιδισμένα αναδρομικά

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου Επικρατείας καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την τροπολογία με την οποία δίνονται μειωμένα τα αναδρομικά των δικαστών που έχει επιδικάσει το Μισθοδικείο.

Μετά τις άλλες πέντε δικαστικές Ενώσεις, η Ένωση του ΣτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «με νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα η κυβέρνηση επιχειρεί ανεπιτρέπτως να καταστήσει ανενεργές αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ακόμη, καλεί τους βουλευτές «να καταψηφίσουν την τροπολογία αυτήν, η οποία είναι ευθέως αντίθετη προς το Σύνταγμα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους πολίτες ότι το σύνολο των δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συνεχίσουν να πράττουν, όπως πάντα, το καθήκον τους με νηφαλιότητα και με απαρέγκλιτο στόχο την προάσπιση της ομαλής και σύμφωνης με το Σύνταγμα και τους νόμους λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου Επικρατείας στη συνέχεια επαναλαμβάνει το κείμενο της ανακοίνωσης των άλλων πέντε δικαστικών Ενώσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
Δικαστικό ρεπορτάζ