Ηλεκτρονική Έκδοση

Δίωξη στον Καταλανό πρόεδρο Αρτούρ Μας

Η Ισπανία θα διώξει τον Καταλανό πρόεδρο Αρτούρ Μας για «ανυπακοή και ατιμία», αφού αψήφησε μια δικαστική απόφαση που απαγόρευε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ισπανική αυτή περιφέρεια με θέμα την ανεξαρτητοποίησή της, δήλωσαν την Τετάρτη δικαστικές πηγές, κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι ο Μας δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Καταλανοί διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου (EPA/Jaume Sellart) Καταλανοί διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου (EPA/Jaume Sellart) Οι πηγές αυτές επεσήμαναν ότι η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση και η δίωξη ενδέχεται να ασκηθεί αργότερα σήμερα ή αύριο Πέμπτη.

Στο μεταξύ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαρακτήρισε τη συμβολική ψηφοφορία που διεξήχθη την Κυριακή στην Καταλονία «μεγάλη αποτυχία του σχεδίου των υπέρμαχων της ανεξαρτητοποίησης», καθώς δύο στους τρεις Καταλανούς δεν ψήφισαν.

Η ψηφοφορία αυτή «έδειξε τη μεγάλη αποτυχία του σχεδίου των υπέρμαχων της ανεξαρτητοποίησης», δήλωσε ο Ραχόι στις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Μαδρίτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανία