Ηλεκτρονική Έκδοση

Επαναλαμβάνει τα περί πολιτικής αστάθειας του ΣΥΡΙΖΑ η Σ. Βούλτεψη

Μήνυμα πολιτικής αστάθειας στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγοντας σε ανύπαρκτα διλήμματα, σχολιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Αναφέρει δε, μία σειρά δηλώσεων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θίγοντας και πάλι θέμα συνισταμένω στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μας είπε ότι θα διαπραγματευτεί με τον δικό του τρόπο. Με ποιον όμως θα διαπραγματευτεί, όταν οι ευρωβουλευτές του συγκεντρώνουν υπογραφές για πρόταση μομφής κατά του κ. Γιούνκερ; Διακήρυξε το ενδιαφέρον του για την εξωτερική πολιτική. Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις κινήσεις της κυβέρνησης στη διπλωματική σκακιέρα της περιοχής μας και ταυτόχρονα εξαγγέλλει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και όλες τις συμμαχίες μας» σχολιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
 
Για άλλη μία φορά η κ. Βούλτεψη αφήνει αιχμές περί συνισταμένων στον ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το ερώτημα «ποια απ’ όλες τις διαφορετικές απόψεις τους θα υποστηρίξει ο καθένας από αυτούς».
 
Για παράδειγμα, ποια από τα παρακάτω που έχουν πει τις τελευταίες μέρες μεγάλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν, αναρωτιέται η ίδια:
 
«Το χρέος προς το ΔΝΤ θα πληρωθεί» (Σταθάκης) ή «Θα ζητήσουμε διαγραφή και του χρέους προς το ΔΝΤ» (Μητρόπουλος);
 
«Τα χρέη προς τα κράτη σβήνονται» (Σταθάκης, Μηλιός) ή «Τα χρέη προς τα κράτη πρέπει να μεταφερθούν στην ΕΚΤ» (Μηλιός);
 
«Δεν υπάρχουν μονομερείς ενέργειες» (Σταθάκης) ή «Οι μονομερείς ενέργειες είναι αποφάσεις του λαού» (Λαφαζάνης);
 
«Δεν θα αναγνωρίσουμε και δεν θα εφαρμόσουμε καμιά συμφωνία» (Τσίπρας, Σκουρλέτης, Παππάς) ή «Η όποια συμφωνία είναι δεσμευτική έως ότου την αλλάξουμε» (Βούτσης);
 
Και επιτέλους, ισχύει το «θα διαπραγματευτούμε σκληρά» ή το «είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε στα τυφλά» (Βούτσης);
 
Εκτός και αν το μόνο που ισχύει είναι η δήλωση – προάγγελος χρεοκοπίας του κ. Μηλιού: «Όσο δεν δίνονται οι δόσεις, απλώς δεν θα αποπληρώνονται τα ομόλογα που λήγουν»,  καταλήγει η κ. Βούλτεψη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Κυβέρνηση