Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέα σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ προανήγγειλε ο Βενιζέλος

Η ενίσχυση των τριμερών διαβουλεύσεων Ελλάδας –Ισραήλ-Κύπρου και η επέκταση του διαλόγου «σε όλα τα επίπεδα» είναι η βασική προτεραιότητα αυτής της συνεργασίας, όπως επισημαίνεται στο Κοινό Ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε την Τετάρτη κατά τη συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των τριών χωρών.

φωτ.ΑΜΠΕ φωτ.ΑΜΠΕ Σε αυτήν «επαναβεβαιώθηκε η επιθυμία για την προώθηση των οικονομικών τους σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας τους σε θέματα ενέργειας, στη συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη πέρσυ στη Λευκωσία». 

Οι τρεις πλευρές αξιολόγησαν, επίσης, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, «εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις παράνομες πράξεις και προκλητικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο κι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξάπλωση της τρομοκρατίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

Τέλος με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου σχεδιάζεται η σύγκληση νέας τριμερούς, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, πιθανόν εντός του έτους στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εξωτερική πολιτική
Ισραήλ
Κύπρος