Ηλεκτρονική Έκδοση

Επίθεση Τούρκων εθνικιστών σε Αμερικανούς ναύτες

Τα μέλη μιας τουρκικής αριστερής εθνικιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν σήμερα με μπογιές εναντίον τριών ναυτών του στόλου των ΗΠΑ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης, φωνάζοντας το σύνθημα «Γιάνκις, πηγαίνετε σπίτια σας».

Πηγή φωτογραφίας: mashable.com Πηγή φωτογραφίας: mashable.com Στο βίντεο όπου καταγράφεται το περιστατικό και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της οργάνωσης «Ένωση Τουρκικής Νεότητας» εμφανίζονται οι δράστες να περικυκλώνουν τους ναύτες, που ανήκουν στον αμερικανικό στόλο που έχει σταθμεύσει στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, να τους αποκαλούν «δολοφόνους» και να πετούν εναντίον τους πορτοκαλί μπογιά.

«Καθώς σας θεωρούμε φονιάδες, δολοφόνους, θέλουμε να φύγετε από την χώρα μας» λέει ένας στα αγγλικά, προτού η ομάδα κυνηγήσει τους στρατιώτες σε ένα δρόμο στις ακτές του Βοσπόρου.

Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την τουρκική αστυνομία και το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας προκειμένου να ερευνηθεί το περιστατικό ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει σε 12 προσαγωγές.

Την επίθεση καταδίκασε η πρεσβεία των ΗΠΑ και σε ανακοίνωσή της στο Twitter αναφέρει: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τεράστια πλειονότητα των Τούρκων θα συμφωνήσουν μαζί μας και θα καταδικάσουν μία ενέργεια που προσβάλλει σε τέτοιο βαθμό την φήμη της Τουρκίας ως φιλόξενης χώρας».

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Τουρκία