Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε πρόωρες κάλπες οδεύει η Ιαπωνία

Εν μέσω της έντονης φημολογίας ότι η Ιαπωνία θα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι επιτέλους κατέληξαν στην απόφαση ότι είναι δίκαιο να απευθυνθούν στο λαό.

Τις δηλώσεις του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και πρώην αντιπροέδρου Τανταμόρι Οσίμα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Χθες εξάλλου η συντηρητική εφημερίδα Sankei έγραψε ότι ο πρωθυπουργός Αμπε θα αναβάλει την προγραμματισμένη αύξηση των φόρων και θα ζητήσει τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών τον Δεκέμβριο.

Aν και η Ιαπωνία δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε εκλογές έως το 2016, πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι -καθώς ο πρωθυπουργός βλέπει ότι υποχωρεί η δημοφιλία του- θα προκηρύξει εκλογές ώστε να διασφαλίσει ότι έχει τη στήριξη του λαού πριν λάβει αντιδημοφιλή μέτρα όπως την επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων και τη δια νόμου δυνατότητα του ιαπωνικού στρατού να επιχειρεί εκτός ιαπωνικού εδάφους, για πρώτη φορά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία