Έντυπη Έκδοση

Σαμαράς και Βενιζέλος αλληλοθαυμάζονται

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκωμιάζει τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η τρόικα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και μάλιστα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ούτε την αναδίπλωση με τις 100 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών χθες το βράδυ, ο κ. Σαμαράς μίλησε με θερμά λόγια για τον πράσινο κυβερνητικό εταίρο. Οπως είπε, τα δύο κόμματα που είχαν σκληρή αντιπαλότητα συνεργάζονται με κοινό παρονομαστή σε μία κυβέρνηση, που σπάει τα «κατεστημένα άλατα» και αγωνίζεται να κρατήσει τη χώρα όρθια.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μίας επίπονης προσπάθειας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αλλά τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά» και αναφέροντας ως πρώτα από τα αποτελέσματα αυτά: «Τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα "κόκκινα" δάνεια που είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει».

Τόνισε, ακόμη, ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά της κυβερνητικής προσπάθειας και επανέλαβε ότι στόχος είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης» διαπραγματεύεται για να περάσει η χώρα σε μια «νέα φάση».

Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το αίτημά του για πρόωρες εκλογές όσο και για τον τρόπο που θέτει το ζήτημα του κατοχικού δανείου και επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις συνεχείς υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης στις αξιώσεις της τρόικας, υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα εσωτερικό μέτωπο που δεν στηρίζει τη διαπραγμάτευση, δεν συναινεί, δεν συμπράττει, δεν στρατεύεται στην εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας και κυρίως εύχεται να αποτύχουμε ως χώρα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις προτάσεις του αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι προτείνει ένα «διάτρητο Σύνταγμα» που «αναθεωρείται με πολύ μεγάλη ευκολία ανά πάσα στιγμή». Αυτό το φαινόμενο, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «είναι το φαινόμενο του Συντάγματος της Βαϊμάρης στη Γερμανία που παρέδωσε την εξουσία στον Χίτλερ».

Β. ΣΑΜΑΡΑ - Θ. ΛΑΠΑΝΑΪΤΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ