Έντυπη Έκδοση

Δεξαμενή σκέψης οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Διαδοχικές συναντήσεις με ανεξάρτητους βουλευτές πραγματοποίησε χθες το προεδρείο του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών (ΙΜΜ), ενόψει συνεδρίου του με θέμα την αναζήτηση ενός Εθνικού Σχεδίου διεξόδου από την κρίση, μέσω της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» και ο μεμονωμένος ανεξάρτητος τ. πρόεδρος της Βουλής, κ. Β. Πολύδωρας, κάλεσαν το προεδρείο του ΙΜΜ, προκειμένου να ενημερωθούν για το επικείμενο συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο επικεφαλής της Κ.Ο. κ. Πάρις Μουτσινάς και οι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ιωάννης Κουράκος, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Ραχήλ Μακρή και Γιώργος Νταβρής.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του ΙΜΜ Στέργιος Μπαμπανάσης και ο αντιπρόεδρος πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης ενημέρωσαν τον ανεξάρτητο βουλευτή Σπ. Λυκούδη, επικεφαλής της πολιτικής Κίνησης των «Μεταρρυθμιστών».

Ο κ. Βαλυράκης ανέφερε ως βασικό στόχο του συνεδρίου την κατάρτιση συγκεκριμένων συναινετικών και εναλλακτικών θέσεων στο μεγάλο ζήτημα της εξόδου από την κρίση και την αναζήτηση νέου αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα. «Ενα νέο δηλαδή, αναπτυξιακό μοντέλο ισόρροπης ανάπτυξης, εξωστρέφειας, τόνωσης των εξαγωγών και υποκατάστασης των εισαγωγών», τόνισε. Αλλα κρίσιμα ζητήματα το «ποιος φορέας θα καταρτίσει το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας» και «ποια θα πρέπει να είναι η διεθνής στήριξη».

Το συνέδριο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, είναι το δεύτερο του είδους του που διοργανώνει το ΙΜΜ. Σε αυτό του προηγούμενου Απριλίου, στο οποίο συμμετείχαν οι «δεξαμενές σκέψης» όλων των κομμάτων, το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων είναι όρος επιβίωσης για τη χώρα.

Φ. Π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές