Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Η Ζωή Παπαδοπούλου θα βρεθεί στις 22.00 στο Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη) για ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Το αναλύσαμε πολύ». Η βραδιά θα περιλαμβάνει παλαιότερα και νέα τραγούδια της όπως τα «Μέσα στο μετρό» και «Το αναλύσαμε πολύ», αλλά και αγαπημένα λαϊκά καθώς και αισθαντικές μπαλάντες.

* Οι Opera Chaotique θα εμφανιστούν στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Βάιου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζοντας στις 21.00 τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ «Death of the Phantom of the Opera» και το επικείμενο «BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man».

Οι Opera Chaotique Οι Opera Chaotique * Ο Βασίλης Λέκκας θα εμφανιστεί στις 22.30, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη) για μια συναυλία με τίτλο «Θα σου δώσω μια να σπάσεις» αφιερωμένη στον Στέλιο Καζαντζίδη. Το κοινό θα απολαύσει ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Βασίλης με αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή. Μαζί του στη σκηνή ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Παναγιώτης Αποστολίδης, ο Νίκος Καινούργιος, ο Τάσος Κάντας, ο Θανάσης Σοφράς και ο Λάκης Χατζηδημητρίου.

* Ο Απόστολος Ρίζος και η Ευτυχία Μητρίτσα συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στις 21.30 στο Σταυρό του Νότου Club (Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος). Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

* Το συγκρότημα «Σύννεφα με παντελόνια» που αποτελείται από τον Νίκο Δημοσθένους, την Δήμητρα Καραμπεροπούλου και τον Γιώργο Καραγκούνη, παρουσιάζει στις 21.00, στο θέατρο Αλμα (Αγίου Κωνταντίνου και Ακομινάτου 15 - 17, Αθήνα) ένα μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες από όλο τον κόσμο. Το κοινό θα ταξιδέψει μέσα από ηχοχρώματα της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Δυτικής Ευρώπης και της Νέας Υόρκης.

* Ο Πέτρος Σαριδάκης και ο Παναγιώτης Κουτούζος θα συμπράξουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Κρητικό τραγούδι με τίτλο «Φύσηξε αγέρας κι έφερε την Κρήτη στην Αθήνα!», στις 21.00 στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός).

Τέχνη

**Η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Βράχοι» του Γιώργου Χαδούλη εγκαινιάζεται στις 19.30 στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι). Ζωγραφικά έργα σε χαρτί και κολλάζ, πραγματεύονται την σχέση τόπου και χρόνου. Παράλληλα, σαν δεύτερη ενότητα, ο ζωγράφος εκθέτει στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά μια σειρά κεραμικών, ειδικά πλασμένων και ζωγραφισμένων από τον ίδιο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου.

**Η Γκαλερί «Χρυσοθέμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι) εγκαινιάζει στις 19.30 με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίου «Αργώ» ομαδική έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής. Στην έκθεση συμμετέχουν 27 καλλιτέχνες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τα έργα τους σε ιδιαίτερα συμβολικές τιμές για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Νοεμβρίου.

**Η IANOS Αίθουσα Τέχνης (Σταδίου 24) εγκαινιάζει στις 20.30 την ομαδική εικαστική έκθεση «20 + 20 για τα 20». Στην έκθεση παρουσιάζονται δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου.

**Η ατομική έκθεση του εικαστικού Γιάννη Κολιού με τίτλο «Η δίκη του Γιόζεφ Κ.» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λήδας Καζαντζάκη εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος (Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη). Τα έργα που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα δουλειάς 5 ετών και μετεξέλιξη των σχεδίων που έχει κάνει, πάνω στο ίδιο θέμα, για το λεύκωμα που εκδίδεται από τον «Τεχνοχώρο».

Θέατρο

**Το «Τραγούδι της Γης» του Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου ανεβαίνει στις 21.00 στο Θέατρο Βρυσάκι (Βρυσακίου 15, Πλάκα). Το «Τραγούδι της Γης» είναι μια «ελληνική συμφωνία», ένας ύμνος για τη ζωή επί της γης. Λέξη προς λέξη ξανακεντά το θαύμα της δημιουργίας της ζωής, του κόσμου και του ανθρώπου. Θέτει ξανά, το νόημα και το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων των «όντων και των πραγμάτων».

Βιβλίο

**Το βιβλίο του Στέφανου Ξένου «Μεταξύ ανθρώπων» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις Πάπυρος στις 19.30 στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης, ο Μάκης Προβατάς, ο Βασίλης Χατζηιακώβου και ο Στέφανος Ξένος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις