Έντυπη Έκδοση

Βραβεία «Αθηνοράματος»

Μια δημοπρασία άνοιξε τη βραδιά των θεατρικών βραβείων κοινού Αθηνοράματος, με τον Χρήστο Φερεντίνο να προσπαθεί να πουλήσει στο κοινό πεταλούδες, λιοντάρια, άλογα, καπέλα, γραφομηχανές και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά αντικείμενα από παραστάσεις τις περσυνής χρονιάς που κοσμούσαν την εντυπωσιακά φωτισμένη σκηνή του Μεγάρου την Τρίτη που πέρασε.

Η βράβευση άρχισε να κυλά παίρνοντας χρώμα πορτοκαλί καθώς η παράσταση «Το κουρδιστό πορτοκάλι» απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας για τον Γιάννη Κακλέα και ανδρικού ρόλου για τον Αρη Σερβετάλη.

Ο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» απέσπασε τα βραβεία για τη μουσική σύνθεση (Ευανθία Ρεμπούτσικα) και για τον καλύτερο φωτισμό (Ελευθερία Ντεκώ). Ακολούθησαν οι «Ψύλλοι στ' αυτιά» με δυο πρωτιές κι αυτοί: ενδυματολογίας για την Ντένη Βαχλιώτη και σκηνογραφίας για τον Μανόλη Παντελιδάκη. «Οι Αλεπούδες» χάρισαν στην Ιωάννα Παπά το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου ενώ το βραβείο για τον συγγραφέα νεοελληνικού έργου κέρδισε η Ελένη Γκασούκα για το έργο «Εγώ, η Γωγώ».

Την βραδιά έντυσε ένα σατιρικό stand up με τον Αγγελο Παπαδημητρίου ο οποίος ξεσήκωσε την αίθουσα με ένα τραγούδι-ύμνο στα γλυκά και τις δίαιτες, τον Κώστα Αποστολάκη να στοιχηματίζει για τα βραβεία, τον Πέτρο Λαγούτη ως αρχιτσέλιγκα, τη Μαρία Κωνσταντάκη ως καθηγήτρια θεάτρου με μαθητή τον Κώστα Βουτσά, και τον Κρατερό Κατσούλη να θέλει οπωσδήποτε να βραβευτεί.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και κάμποσοι πολιτικοί: Ολγα Κεφαλογιάννη, Αντζελα Γκερέκου, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος κ.ά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Περιοδικά/Εκδόσεις
Εκδηλώσεις
Θέατρο
Βραβεία/Απονομές