Έντυπη Έκδοση

Το «χουνέρι» στο TRT

Κοίτα να δεις ρε παιδί μου, τι πράγματα συμβαίνουν στις προεκλογικές περιόδους. Δεν μιλάω για τις δικές μας, μιλάω για εκείνες στην απέναντι ακτή του Αιγαίου. Δέκα Αυγούστου ήταν φέτος οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και τις κέρδισε με σχετική άνεση ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στις προεδρικές εκλογές είχε μάτια μόνο για τον Ταγίπ Ερντογάν το γνωστό μας τουρκικό κανάλι Στις προεδρικές εκλογές είχε μάτια μόνο για τον Ταγίπ Ερντογάν το γνωστό μας τουρκικό κανάλι  Οχι όμως χωρίς μια ελαφρά βοήθεια από το κρατικό κανάλι της γείτονος -το γνωστό μας TRT. Το οποίο TRT, δεν άφηνε ούτε μία δήλωση, ούτε έναν χαιρετισμό, ούτε μια ομιλία, ούτε μια ανάσα τέλος πάντων του Ερντογάν που να μην την μεταδώσει ζωντανά. Και για το λόγο αυτό, έφαγε τη μεγαλύτερη σφαλιάρα στην ιστορία του από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK)!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από τις 6 ως τις 8 του περασμένου Αυγούστου το TRT τα έδωσε όλα. Οπως ανακοίνωσε το YSK, το τούρκικο κρατικό κανάλι μετέδωσε συνολικά 5 ώρες, 26 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα από τις προεκλογικές δραστηριότητες του Ταγίπ Ερντογάν. Το ίδιο τριήμερο, δεν έδειξε ούτε μία ώρα, ούτε ένα λεπτό, ούτε καν ένα δευτερόλεπτο από τις καμπάνιες των Εκμελεντίν Ισάνογλου (κοινός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και του Εθνικιστικού Κινήματος) και Σελαχατίν Ντεμιρτάς (υποψήφιου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος). Σαν να μην υπήρχαν καν, σαν να μην κατέβαιναν για πρόεδροι...

Τα είδε όλα αυτά το YSK και αποφάσισε να κινητοποιηθεί. Κατόπιν εορτής βεβαίως, αλλά ακόμη κι αυτό το κατόπιν εορτής μετράει για μελλοντικές ατασθαλίες. Η τιμωρία που αποφάσισε να επιβάλλει στο TRT ήταν η διακοπή μετάδοσης επτά εκπομπών, οι οποίες θα αντικατασταθούν από ντοκιμαντέρ.

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν και άλλη τέτοια τιμωρία δεν είχε υποστεί το TRT στα 45 χρόνια της λειτουργίας του.

Οπως δήλωσε μάλιστα στέλεχος του τούρκικου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, οι μονόπαντες υπέρ Ερντογάν μεταδόσεις του κρατικού διαύλου είναι «μια ντροπή που δεν θα σβηστεί ποτέ από τα κατάστιχα της ιστορίας».

Σημειώνεται ότι τόσο ο Εκμελεντίν Ισάνογλου όσο και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική στην προεκλογική κάλυψη του TRT, αλλά οι υπεύθυνοι του καναλιού αγρόν ηγόραζαν. Δήλωναν μάλιστα ότι πολύ σωστή έπραξαν καλύπτοντας «ζωντανά» και την τελευταία δήλωση του Ερντογάν.

Τώρα που έφαγαν την τιμωρία ίσως αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Εκτός κι αν βρει κανένα άλλο τρόπο να τους ανταμείψει ο πρόεδρος Ταγίπ!

ΥΓ.: Οποιαδήποτε ομοιότητα με τα ελληνικά προεκλογικά πεπραγμένα ιδιωτικών και κρατικών διαύλων, είναι απλώς συμπτωματική. Αλλωστε το δικό μας αδέκαστο Ραδιοτηλεοπτικό, δεν επέβαλε καμιά τιμωρία...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεοπτικοί σταθμοί
Τηλεόραση
TV & Media