Έντυπη Έκδοση

Αντάρτικο από την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης

Οχι μόνο δεν υπογράφει με την Digea, αλλά επιθυμεί και την απόσχιση της από τον μονοπωλιακό φορέα η Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης. Οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του παρόχου επίγειας ψηφιακής εκπομπής Digea προκάλεσαν για ακόμη μια φορά σθεναρές αντιδράσεις.

Αυτή τη φορά από την πλευρά της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 και μάλιστα μέσω του δημοτικού της συμβουλίου που όχι μόνο εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας πόσο αντίθετη είναι με την στάση της Digea, αλλά έκανε πρόταση για δημιουργία δημοτικού ψηφιακού παρόχου που θα εξυπηρετεί και άλλα κανάλια της περιοχής. Το ζήτημα προέκυψε μετά την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης από τον γενικό διευθυντή της ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας), Φίλιο Στάγκο, για την ψηφιακή μετάβαση του TV100 και των καναλιών της Κεντρικής Μακεδονίας στις 21 Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε πως σύσσωμη η Ενωση Ιδιωτικών Καναλιών Κεντρικής Μακεδονίας έχει αντιδράσει εδώ και καιρό ενάντια στα τιμολόγια της Digea, αρνούμενη να υπογράψει την ειδική σύμβαση που απαιτείται και σίγουρο αυτό ήταν κι ένας από τους λόγους που αναβλήθηκε το switch off της περιοχής το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου. Επίσης να θυμίσουμε πως πολλές ακόμη Ενώσεις της Περιφέρειας έχουν αντιδράσει λόγω των υψηλών ενοικίων προκειμένου να περάσουν στην ψηφιακή εποχή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ψηφιακά Μέσα
Τηλεοπτικοί σταθμοί
TV & Media
Τηλεόραση