Έντυπη Έκδοση

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ

Ξεπουλάνε την Εγνατία Οδό

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η χαριστική παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες εργολάβους για 30 έως 40 χρόνια. Οπως καταγγέλλουν οι εγαζόμενοι, υπολογίζονται σε 1-1,5 δισ. ευρώ τα έσοδα που θα χάσει το Ελληνικό Δημόσιο όσο θα διαρκέσει η παραχώρησή της.

Το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ από την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου Το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ από την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου «Η διαδικασία της παραχώρησης αναμένεται -σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας- να ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, ώστε σε έναν χρόνο να έχει προκύψει ο αγοραστής», λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΣΕΤΕΟ) Δημήτρης Σημαιοφορίδης. Εκτιμά ότι θα προηγηθεί ΚΥΑ που θα καθορίζει το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, ώστε να περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό. Κι αυτό, παρά το ότι η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είναι ήδη έτοιμη να δρομολογήσει το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων.

Εταιρεία Δημοσίου

Η εταιρεία του Δημοσίου «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να εκτελέσει το έργο. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1997 και ολοκληρώθηκαν το 2009. Το έργο κόστισε 6,5 δισ. ευρώ, τα οποία πλήρωσαν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» πήρε επίσης δάνεια από ευρωπαϊκές τράπεζες ύψους 1,1 δισ. ευρώ, από τα οποία απέμεινε μόνο ένα υπόλοιπο ύψους 165 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια έχουν αποπληρωθεί σε μεγάλο βαθμό από τα διόδια και υπολογίζεται ότι σε 5 χρόνια θα έχουν εξοφληθεί πλήρως. «Τα δάνεια θα είχαν ήδη αποπληρωθεί αν δίνονταν στην "Εγνατία Οδό Α.Ε." κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ, που είχε εγκρίνει το Δημόσιο για το έργο, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στον προορισμό τους», τονίζει ο Δ. Σημαιοφορίδης.

Αυτή τη στιγμή η τιμή των διοδίων της Εγνατίας Οδού είναι στο μισό της τιμής των διοδίων των άλλων αυτοκινητόδρομων της χώρας. «Σήμερα, η Εγνατία Οδός έχει 7 συμβατικούς σταθμούς διοδίων και μόνο 15,6 ευρώ χρέωση για τη διαδρομή των 650 χλμ. σε ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Για φέτος τα έσοδα από τα διόδια αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ, που είναι ήδη πολύ περισσότερα από τα ετήσια έξοδα λειτουργίας και ελαφράς συντήρησης του δρόμου, που δεν ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ», λέει ο Δ. Σημαιοφορίδης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιδιωτικοποιήσεις
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Αποκρατικοποιήσεις
ΤΑΙΠΕΔ