Έντυπη Έκδοση

Συνελήφθη ανώμαλος πρωταθλητής στίβου

«Χτυπούσε» μέσω Facebook. Και οι νεαρές γυναίκες, που έβαζε στο μάτι, τον έκαναν διαδικτυακό φίλο, εκείνος τους ζητούσε να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή τους προκειμένου να μπορεί να «ελέγξει» εξ αποστάσεως τους υπολογιστές τους και να διαπιστώσει -δήθεν για τις ανάγκες της διπλωματικής του εργασίας- αν το νέο του αντί-ϊικό πρόγραμμα ήταν αποτελεσματικό.

 Με τον τρόπο αυτό, ο 28χρονος πρωταθλητής του στίβου στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων και στη σκυταλοδρομία 4x400, απέκτησε πλήρη πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τουλάχιστον 116 γυναικών, εν αγνοία τους και στη συνέχεια αντέγραφε ψηφιακά προσωπικά τους αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο, μεταξύ των οποίων και ερωτικού περιεχομένου) χωρίς να τον αντιληφθούν. Μέχρι που ορισμένες από αυτές είδαν «κρεμασμένα» τα προσωπικά τους αρχεία σε ροζ ιστοσελίδες του Διαδικτύου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του 28χρονου αθλητή, που είχε διακρίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, όταν 16 από τα θύματά του αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 28χρονου που χρησιμοποιούσε περισσότερα από τρία διαφορετικά προφίλ στο facebook για να εισβάλει ηλεκτρονικά στις ζωές των άλλων. Μετά από την άρση του απορρήτου, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και χθες το πρωί τον επισκέφτηκαν αιφνιδιαστικά στο σπίτι του, στην Αθήνα, όπου διαπίστωσαν την παράνομη δράση του από τον επιτόπιο ψηφιακό έλεγχο. Στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερες από 140.000 φωτογραφίες και βίντεο, και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των νεαρών γυναικών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός φορητός δίσκος τύπου USB, με υλικό μεγέθους 3 terabyte, το οποίο απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τις 116 περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και ταυτοποιηθεί οι 16, ενώ τις υπόλοιπες 100 φέρεται να ομολόγησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου, προσωπικών δεδομένων και εισβολής σε υπολογιστικά συστήματα χρηστών του Διαδικτύου, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Στίβος
Αθλητικό ρεπορτάζ
Ποδόσφαιρο