Ηλεκτρονική Έκδοση

Δικαίωση για τους αγνοούμενους φοιτητές ζητούν στο Μεξικό

Μεξικανοί διαδηλωτές εισέβαλλαν σε κυβερνητικά κτήρια στην πολιτεία Γκερέρο καταγγέλλοντας την ανικανότητα των αρχών να διαλευκάνουν την υπόθεση των 43 αγνοούμενων φοιτητών, που θεωρείται ότι έχουν δολοφονηθεί. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε έπιπλα και έγγραφα στα γραφεία του περιφερειακού υπουργείου Υγείας ενώ την προηγουμένη είχε πυρποληθεί η έδρα του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο μέλη συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος είχαν ομολογήσει ότι σκότωσαν τους 43 φοιτητές, των οποίων τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από τις 26 Σεπτεμβρίου. Όπως ανέφεραν στις αρχές αυτόπτες μάρτυρες, οι φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 15 και 25 ετών, ταξίδευαν με λεωφορεία όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί στην περιοχή Ιγκουάλα και τους οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι αστυνομικοί παρέδωσαν τους φοιτητές σε μέλη της συμμορίας Γκερέρος Γιουνίντος.

Σε ανακοίνωσή της η μεξικανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αναφέρει ότι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ιγκουάλα είναι «βάρβαρα, τραγικά και απαράδεκτα».Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση, οι αρχές έχουν υπό κράτηση 74 άτομα, μεταξύ των οποίων και 36 αστυνομικούς, καθώς και τον ηγέτη της συμμορίας.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεξικό