Ηλεκτρονική Έκδοση

Πλημμύρισαν περιοχές στο στο Μιλάνο- κλειστά τα σχολεία

Πέντε νεκροί από τις ισχυρές βροχές στην Ιταλία

Αγωνία για την άνοδο της στάθμης του ποταμού Πο

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ιταλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους τις τελευταίες τρεις ημέρες. Υπερχείλισαν δύο παραπόταμοι στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, ενώ αυξάνεται ανησυχητικά η στάθμη του Πο, του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας. Κλειστά παρέμειναν 60 σχολεία στην ιταλική συμπρωτεύουσα την Πέμπτη.

Πλημμύρισαν δρόμοι στο Μιλάνο από την υπερχείλιση του παραποτάμου Σεβέζο (φωτ:EPA/PAOLO SALMOIRAGO) Πλημμύρισαν δρόμοι στο Μιλάνο από την υπερχείλιση του παραποτάμου Σεβέζο (φωτ:EPA/PAOLO SALMOIRAGO)

Τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους λόγω κατολισθήσεων, ενώ ένας εβδομηντάχρονος πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να τραβήξει την βάρκα του στην στεριά, στην Λίμνη Ματζιόρε. Τη νύχτα, δύτες της Πυροσβεστικής εντόπισαν το πτώμα 36χρονου σε πέτρινο μύλο της περιφέρειας Λομβαρδία, στο εσωτερικό του οποίου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε τα δυο μέτρα. Το θύμα ήταν δημοτικός υπάλληλος και προσπάθησε, μαζί με συναδέλφους του, να ανοίξει τις βαλβίδες που ελέγχουν τη ροή των υδάτων δίπλα στον μύλο, ώστε να μειωθεί η στάθμη του νερού για να μην πλημμυρίσει κοντινό εστιατόριο.
 
Στο Μιλάνο υπερχείλισαν την Τετάρτη οι παραπόταμοι Σέβεζο και Λάμπρο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
 
Οι πλημμύρες εξανάγκασαν 120 άτομα να εγκαταλείψουν, προσωρινά, τα σπίτια τους. Ο δήμαρχος της πόλης Τζουλιάνο Πιζαπία ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. αυτοκίνητα.
 
Αγωνία για την άνοδο της στάθμης του ποταμού Πο
 
Τις τελευταίες ώρες, αυξάνεται ανησυχητικά η στάθμη του Πο, του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας. Η Ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποιεί ότι εντός του επόμενου 24ωρου υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης στις περιοχές Μορρέττο, Μπρεσέλο, Κολόρνο και Μετζάνι της βόρειας περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια.
 
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι. 
 
Στη Βενετία, σημειώθηκε ξανά το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας.
 
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός στην Ιταλία θα επιδεινωθεί εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
 
Πηγές: Corriere della Sera και ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία