Ηλεκτρονική Έκδοση

Βολές του Απ. Κακλαμάνη κατά του υπουργού Οικονομικών

Στη Βουλή τροπολογία με εξαιρέσεις από τις 100 δόσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, οι βεβαιωμένες οφειλές των φορολογούμενων που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή, καθώς και οι δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος. 
 
Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ ως και τον Φεβρουάριο, αλλά και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
 
Βολές του Απ. Κακλαμάνη κατά του υπουργού Οικονομικών
 
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, διαμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει αλλαγή του νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς δεν εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γκίκας Χαρδούβελης για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του.
 
Η απουσία της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε και την αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Γιάννη Δριβελέγκα, που τόνισε ότι είναι υποχρέωση των υπουργών να έρχονται στη Βουλή και να μην αγνοούν τους βουλευτές.
 
«Είναι μείζον το θέμα. Ίσως ορισμένοι στην αίθουσα αυτή να μην έχουμε συνειδητοποιήσει την τακτική της κυβέρνησης να μετατρέψει τη Βουλή σε σάκο του μποξ, της δυσαρέσκειας και της οργής του κόσμου για τα μέτρα που λαμβάνονται και δεν είναι τυχαία» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.
 
«Τι συμβαίνει με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ιδιαίτερα, με τον υπουργό Οικονομικών; Φοβάται να έρθει; Ντρέπεται για τα τόσα λάθη που έχει κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που επιτρέπει το θράσος των δανειστών να ζητούν να αλλάξουμε τον νόμο που μόλις τώρα ψηφίσαμε και να ψηφίσουμε διαφορετικά; Αυτό δεν θα γίνει από τον ομιλούντα. Η ψήφος μου έχω ξαναπεί, είναι ψήφος ανοχής και σταματά στο μη χείρον, που ξέρω τι θα ακολουθήσει» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Διαβάστε επίσης:
 
Ενας στους τρεις του ΟΑΕΕ μένει... χρεωμένος - Εξαιρούνται από τις 100 δόσεις τουλάχιστον 150.000 ελεύθεροι επαγγελματίες
 
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Πολιτικές αντιδράσεις για χειρισμούς του ΥΠΟΙΚ
Ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ
ΔΗΜΑΡ: «Με λεονταρισμούς δεν ασκείται πολιτική»
Εκτός ρύθμισης το 1/3 των οφειλετών του ΟΑΕΕ