Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλη μια μαύρη σελίδα στο βιβλίο της φορολογικής βαρβαρότητας»

«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από την ευνοϊκή ρύθμισητων 100 δόσεων και την υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων της τρόικας.

«Πέρα από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι πλέον θα υποστούν και τις παλινωδίες της συγκυβέρνησης σχετικά με τα χρέη» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση της διάταξης:
 
«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα.
 
Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στον μνημονιακό της κατήφορο πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Καταργεί διάταξη, η οποία προέβλεπε ρύθμιση και των μη ληξιπρόθεσμων χρεών, της οποίας εδώ και ημέρες διατυμπάνιζε και πολυδιαφήμιζε τη χρησιμότητά της, σχετικά με την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
 
Η κυβέρνηση  βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα, είτε να ανοίξει άμεσα το σύστημα για αιτήσεις σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας αλλά αντίθετα με τις διατάξεις του νομού που η ίδια ψήφισε, είτε να καθυστερήσει  τη διαδικασία μέχρι και αν καταφέρει να ξηλώσει τη διάταξη στο Κοινοβούλιο, βάζοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αναιρέσουν τον εαυτό τους εντός ολίγων ημερών.
 
Πέρα από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι πλέον θα υποστούν και τις παλινωδίες της συγκυβέρνησης σχετικά με τα χρέη. 
 
Άλλη μια μαύρη σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο της φορολογικής βαρβαρότητας».
 
Πολιτικές αντιδράσεις για χειρισμούς του ΥΠΟΙΚ

Στη Βουλή τροπολογία με εξαιρέσεις από τις 100 δόσεις

Πέρασε η απαίτηση της τρόικας: εκτός των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ