Ηλεκτρονική Έκδοση

Κλείνουν τα σύνορα στους Σύρους

Δραματική μείωση έχει σημειώσει ο αριθμός των Σύρων προσφύγων καθώς οι γειτονικές χώρες που δέχθηκαν αρκετούς μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου φαίνεται ότι δέχονται όλο και λιγότερους καθώς, όπως τονίζουν, δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την τόσο μεγάλη εισροή.

Ο αριθμός των προσφύγων που κατάφερε να ξεφύγει από τον εμφύλιο, μειώθηκε κατά 88% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον μέσο μηνιαίο όρο του 2013 και συγκεκριμένα σε 18.453 από τουλάχιστον 150.000 πρόσφυγες, ανακοίνωσαν η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης και το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Ο Λίβανος, η Τουρκία, η Ιορδανία και το Ιράκ έχουν δεχτεί περισσότερους από τρία εκατομμύρια Σύρους από το 2011 που ξεκίνησε ο εμφύλιος, ενώ άλλες χώρες εκτός της περιοχής έχουν συμφωνήσει να δεχτούν περίπου 50.000, δηλαδή ποσοστό μικρότερο του 2% από τον συνολικό πληθυσμό των προσφύγων.

Τον Οκτώβριο, ο Λίβανος που έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν συγκέντρωση προσφύγων στον κόσμο σε έναν στους τέσσερις κατοίκους, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες περισσοτέρων από ένα εκατομμυρίου Σύρων και ζήτησε οικονομική βοήθεια για τη φροντίδα τους.

Οι ΜΚΟ έκαναν έκκληση στις χώρες εκτός της περιοχής να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στις γειτονικές χώρες της Συρίας και να δεχτούν τουλάχιστον το 5% του συνολικού πληθυσμού των Σύρων προσφύγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
Μετανάστες και πρόσφυγες