Έντυπη Έκδοση

Οι πρώτες 100... δόσεις είναι δύσκολες για την κυβέρνηση

Από τη μία η τρόικα, που ακόμη δεν προσδιορίζει ημερομηνία επιστροφής και πάντως δεν προβλέπεται να έρθει το Σαββατοκύριακο. Από την άλλη, οι ίδιοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας που γκρινιάζουν για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

«Μαύρο πρόβατο» η Σαββαΐδου «Μαύρο πρόβατο» η Σαββαΐδου  Και στη μέση η κυβέρνηση, να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες προσπαθώντας να διασκεδάσει εντυπώσεις από τη νέα γκάφα.

Η γραμμή άμυνας του Μαξίμου ακροβατεί μεταξύ του ισχυρισμού ότι ποτέ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν αφορούσε τις βεβαιωμένες αλλά μόνο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και της έμμεσης επίρριψης ευθυνών στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την κυβερνητική αναδίπλωση έναντι των αιτημάτων της τρόικας.

«Το πνεύμα του νομοθέτη και η δέσμευση της κυβέρνησης δεν αφορούσε μελλοντικές οφειλές που θα βεβαιωθούν. Ηθελε να λύσει το πρόβλημα ανθρώπων οι οποίοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές την 1η Οκτωβρίου» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στα Παραπολιτικά FM , ενώ κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «η κ. Σαββαΐδου είναι εκτελεστικό όργανο, εκτελεί, δεν ερμηνεύει».

Η κριτική των περισσότερων βουλευτών της Ν.Δ. αφορά, πάντως, όχι τόσο στο εάν θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ αλλά στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση άλλη μία φορά κατάφερε να αυτοακυρωθεί.

Εκτός από τις επιθέσεις του Γιώργου Βλάχου και της Ντόρας Μπακογιάννη στο οικονομικό επιτελείο από τη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «σίγουρα αυτά τα πισωγυρίσματα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας», εκτιμώντας ότι εξαρχής έπρεπε να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 72 δόσεων και καλώς, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε το θετικό της ρύθμισης, δήλωσε όμως ότι θα προτιμούσε να υπάρχει μία καλύτερη προετοιμασία για τον ΕΝΦΙΑ.

ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κυβέρνηση
Υπουργείο Οικονομικών
Κύριο θέμα
Η τρόικα με τίποτα δεν χορταίνει