Έντυπη Έκδοση

Μ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ

Αρχηγός του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ

Πρόεδρος της ευρωπαϊκής στρατιωτικής επιτροπής εξελέγη χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκος έπειτα από ψηφοφορία στην οποία μετείχαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

«Αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις για τον στρατηγό Μ. Κωσταράκο θα είναι πολλές, καθώς από τη νέα του θέση καλείται να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας νέας στρατηγικής για την Κοινή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας της Ευρώπης. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, στην πορεία προς μία πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, για το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί παραγωγικά και αποτελεσματικά ο Ελληνας στρατηγός, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του», σημείωσε ο ίδιος.

Ο στρατηγός είχε πριν από λίγο καιρό θέσει υποψηφιότητα και για την προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, θέση για την οποία δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί. Τα κατάφερε στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή θέση. Η θητεία του νέου προέδρου είναι τριετής και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα αναλάβει καθήκοντα από τον Νοέμβριο του 2015. Μέχρι τότε θα παραμείνει στη θέση του στο Πεντάγωνο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ενοπλες δυνάμεις
ΓΕΕΘΑ