Έντυπη Έκδοση

Μάχη για την διαχείριση των σκουπιδιών

Υστερα από μια μακρόσυρτη συνεδρίαση διάρκειας τουλάχιστον τριών ωρών, συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και αιχμές για διαδικασίες που πλήττουν το κύρος και τη σοβαρότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκαν τελικώς οι 24 εκπρόσωποι των παρατάξεων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του αρμόδιου, δηλαδή, φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη στα 61 συνολικά μέλη του Δ.Σ. τα 36 ορίζονται από την ΠΕΔΑ, τα 24 ψηφίζονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μια θέση ανήκει αυτοδίκαια στον εκάστοτε περιφερειάρχη.

Τελικώς όπως συμφωνήθηκε, αφού προηγήθηκαν «απειλές» παρατάξεων της αντιπολίτευσης για αποχώρηση, η πλειοψηφία κατέβασε 16 δικούς της συμβούλους οι οποίοι υπερψηφίστηκαν και οι παρατάξεις Σγουρού, Κουμουτσάκου, Χαϊκάλη, Μαντούβαλου, Τζήμερου σύστησαν το δικό τους «ψηφοδέλτιο» με τους 8 που θα στείλουν στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ (3 από το ΠΑΣΟΚ, 2 από Ν.Δ. και από 1 οι υπόλοιποι). Η Λαϊκή Συσπείρωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Αυγή απείχαν από τη διαδικασία. Ν. ΒΑΣ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διαχείριση απορριμμάτων