Έντυπη Έκδοση

Κλείνουν τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγες οι γειτονικές χώρες

Οι γειτονικές της Συρίας χώρες περιορίζουν δραστικά τον αριθμό των Σύρων προσφύγων στους οποίους επιτρέπουν να εισέλθουν στο έδαφός τους, έχοντας ήδη δεχθεί πάνω από τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Σχετική ανακοίνωση έκαναν δύο σημαντικές διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης και το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων. Επιπλέον, οι διεθνείς οργανώσεις απευθύνουν έκκληση σε πλουσιότερες χώρες εκτός περιοχής να συνδράμουν για την αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Τον Οκτώβριο εγκατέλειψαν τη Συρία λιγότερα από 18.500 άτομα, αριθμός πολύ χαμηλότερος σε σχέση με τους 150.000 που εγκατέλειπαν κατά μέσο όρο κάθε μήνα τη χώρα μέσα στο 2013.

Οι περισσότεροι από τους Σύρους πρόσφυγες έχουν κατευθυνθεί προς το Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία και το Ιράκ, χώρες που από το 2011 έχουν δεχθεί πάνω από 3 εκατομμύρια Σύρους.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι φέρεται να δηλώνει ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα ανακόψουν την πορεία της οργάνωσης και η συμμαχία θα υποχρεωθεί να εμπλακεί σε χερσαίες επιχειρήσεις. Κ. ΤΖ.

(ΠΗΓΕΣ: BBC-REUTERS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
Ματιές στον κόσμο
Μετανάστες και πρόσφυγες