Έντυπη Έκδοση

Νοσεί βαριά το Νοσοκομείο Ξάνθης

Μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για ανάπτυξη στο ΕΣΥ όμως επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες. Τρανή απόδειξη οι φωτογραφίες-σοκ που δημοσιοποιήθηκαν από το νοσοκομείο της Ξάνθης και δείχνουν άκρως ελαττωματικά υλικά που τοποθετούνται σε ασθενείς με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους.

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κινητοποίησαν και τον Μάκη Βορίδη ο οποίος αποφάσισε να... σηκωθεί από την καρέκλα του και να διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διαπιστωθεί το αληθές ή όχι των αναγραφομένων.

Βέβαια το νοσοκομείο της Ξάνθης όπου παρουσιάζεται στις φωτογραφίες θυμίζει μάλλον νοσηλευτικό ίδρυμα τριτοκοσμικής χώρας και καμία ΕΔΕ δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Ξάνθης Δ. Αδαμίδης προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο ασθενών (Patients in Power) ο για επικίνδυνα αναλώσιμα υλικά που έχουν προμηθευτεί στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Αδαμίδη στο νοσοκομείο επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Με βάση τις καταγγελίες του γιατρού ελαττωματικά κλίπς που τοποθετούν οι μαιευτήρες για να συγκρατούν τον ομφάλιο λώρο ματώνουν τα βρέφη τα οποία ανήμπορα υπομένουν στις πρώτες μέρες της ζωής τους την κακή ποιότητα των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Την ίδια ώρα πάντως ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που σφυρίζει αδιάφορα για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία της χώρας που έχουν κουρεμένους προϋπολογισμούς και αναμένεται να κουρευτούν του χρόνου και από άλλα 160 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε πως θα καλύψει το κόστος των αναλωσίμων για τους ανασφάλιστους διαβητικούς. Το εκτιμώμενο κόστος για την κάλυψη, είναι της τάξης των 250.000 ευρώ το μήνα.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υγεία
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης