Έντυπη Έκδοση

Στο ρυθμό των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικο Bazaar διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο ξενώνας φιλοξενίας γυναικών «Φοίβη» σε αίθουσα του δημαρχείου Χολαργού-Παπάγου. Θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει και να στηρίξει την προσπάθεια του σωματείου.

Η «Φοίβη» λειτουργεί από το 1965 και αποτελεί τον πρώτο ξενώνα βραχυπρόθεμης φιλοξενίας ευάλωτων γυναικών. Το 2004 κατοχυρώθηκε ως ίδρυμα με αποστολή την πρόνοια ενήλικων γυναικών θυμάτων κακοποίησης, συχνά συνοδευόμενες από παιδιά. Σήμερα στο ίδιο σπίτι, παρ' όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η «Φοίβη», φιλοξενεί 10 με 15 γυναίκες και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει επιπλέον 5 παιδιά. Οι γυναίκες που φιλοξενούνται παραπέμπονται από κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της Αττικής και πολλών άλλων φορέων, όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι Γιατροί του Κόσμου, το PRAKSIS κ.ά.

Η λειτουργία του ξενώνα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών και φίλων του ιδρύματος, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από ιδιωτικές δωρεές, την υποστήριξη άλλων φορέων κοινωνικής πρόνοιας και τα ετήσια Bazaar Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς καμία μέχρι στιγμής κρατική επιχορήγηση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις