Έντυπη Έκδοση

ΟΙΟΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ

Νόμος και τάξη χθες στη Βουλή

Για «απίστευτη συμπεριφορά καταστολής» έξω από τη Νομική μίλησε ο Θ. Δρίτσας

Τα έκτροπα της Αστυνομίας κατά φοιτητών χθες το πρωί έξω από τη Νομική οδήγησαν σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η ακραία ρητορική του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους καταληψίες φοιτητές οιονεί τρομοκράτες.

Στα επεισόδια έξω από τη Νομική αναφέρθηκε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απίστευτη συμπεριφορά καταστολής». Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των αστυνομικών βάναυση και υπενθύμισε ότι επιτέθηκαν και κατά φοιτητών που κάθονταν σε παγκάκια, ενώ μίλησε και για απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού.

Την ίδια στιγμή η Ζωή Κωνσταντοπούλου έντονα διαμαρτυρόμενη για τα συμβάντα ζητούσε από τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση.

«Να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν νόμοι και κράτος. Αυτά που ξέρετε τέλειωσαν» προειδοποίησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου απευθυνόμενος προς τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ όπου επικρατούσε αναταραχή.

Το κλίμα ενέτεινε περαιτέρω η τοποθέτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου. «Οι καταληψίες φοιτητές είναι προεόρτια της τρομοκρατίας» είπε προκαλώντας νέα οργή στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σηκώθηκαν όρθιοι φωνάζοντας.

«Προσπαθούν να με φιμώσουν» εξακολούθησε εκείνος και λίγα λεπτά αργότερα κατέβηκε από το βήμα της Ολομέλειας για να συνεχίσει όμως την τοποθέτησή του από τα βουλευτικά έδρανα. «Εσείς είστε με τους απέξω. Εμείς είμαστε με τους μέσα. Εσείς είστε με την ανομία, την τρομοκρατία και τις καταλήψεις» προκάλεσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

«Η Δημοκρατία στα πανεπιστήμια δεν έχει θέση για εσάς» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. Προέβλεψε ότι οι βουλευτές όχι μόνο δεν θα σκύψουν το κεφάλι, αλλά θα απαντήσουν όπως έκαναν παλιότερα και με τους νόμους των πρώην υπουργών Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και Αννας Διαμαντοπούλου.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα νόμος και τάξη» ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ, αλλά και τη συμπεριφορά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θόδωρου Φορτσάκη εναντίον των βουλευτών.

Τις ενέργειες του κ. Φορτσάκη καταδίκασε πάντως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής. Αναρωτήθηκε σκωπτικά τι θα έπραττε ο πρύτανης αν τα παιδιά του μάλωναν στο σπίτι. «Θα φώναζε και τότε την Αστυνομία;» είπε. Επικριτικότατος κατά των χθεσινών επεισοδίων εμφανίστηκε και ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ. Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Βουλή
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Κινητοποιήσεις
Συγκεντρώσεις/Πορείες
Αστυνομικό ρεπορτάζ