Έντυπη Έκδοση

Εορτασμός με 7.000 αστυνομικούς και «μηδενική ανοχή»

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη επί ποδός, με τα μέτρα να εντείνονται τα επόμενα 24ωρα

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, με τα ΜΑΤ να έχουν πάρει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης τις θέσεις τους γύρω από την Πρυτανεία, κι από το πρωί της Πέμπτης γύρω από Νομική και ΑΣΟΕΕ.

Επειτα από πολλαπλές συσκέψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να ακολουθήσει την «πετυχημένη συνταγή» του 2013, που βασίζεται στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» και των προληπτικών προσαγωγών όσων κρίνονται «ύποπτοι».

Στον απόηχο των κινητοποιήσεων στο χώρο των πανεπιστημίων, με «λοκ άουτ» ιδρυμάτων και μια Αθήνα αστυνομοκρατούμενη, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη επί ποδός, με τα μέτρα να εντείνονται τα επόμενα 24ωρα, σε Βουλή, ΥΠΟΙΚ, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και άλλα σημεία της Αθήνας, έως την 17η Νοεμβρίου, όταν οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι για να διεξαχθεί η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 3, από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Από το Σάββατο το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, ξεκινούν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, αλλά και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας (από τις 2 το μεσημέρι ανήμερα της επετείου), η οποία θα επιφέρει τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κινητοποιήσεις
Συγκεντρώσεις/Πορείες
Εθνικές επέτειοι
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Αστυνομικό ρεπορτάζ